Thread Rating:
  • 7 Vote(s) - 2.43 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Engine] P1109 CODE
#1
HI ALL NEW TO FORUM NEED HELP PLEASE,CITROEN BERLINGO 56 PLATE 1868CC,HAD VAN PLUGGED IN TODAY AT GARAGE & CAME UP WITH FAULT CODE P1109 (RELAY COOLING VENT) CHECKED ON FORUMS SAYING" AIR INTAKE TEMERATURE SENSOR" CAN ANY ONE TELL ME DOES THIS SOUND CORRECT IF SO WHERE IS THE SENSOR LOCATED. (DW8 WJY ENGINE)
ENGINE MANAGEMENT LIGHT IS ON,IF I REV IT TO 3500 RPM THE LIGHT GOES OUT,THEN IF I PUT IT BACK TO TICK OVER,AFTER ABOUT 10 SEC"S THE LIGHT COMES BACK ON & THERE IS A BEEP FROM THE DASH BOARD AREA.IF THE MAF SENSOR IS REPLACED DOES THE CODE NEED ERASING FOR THE NEW MAF SENSOR TO WORK ??? ANY ADVISE PLEASE !!
Reply
#2
http://img16.imageshack.us/img16/7338/imgp0287.jpg

this is where the air intake sensor is located... next to the MAF just after air filter, you can see it poking down in the photo. Not sure on the code though, or if it is related to the sensor itself.

BBA reman says this!

http://www.bba-reman.com/content.aspx?co...BD_P_Codes
Adam..2003..1.9D..LX..Silver Crew Cab Van.....
If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried.
[-] The following 1 user says Thank You to adam3rdcanvey for this post:
  • brit
Reply
#3
hi thanks for that,so does that mean the sensor is actually part of the maff then ?:eek:
Reply
#4
No, is a separate part I think. Is under the grey connector in the photo, have to disconnect the connector and then prise apart the square bit where the sensor plugs in. May just be dirty? Check the contacts..
Adam..2003..1.9D..LX..Silver Crew Cab Van.....
If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried.
Reply
#5
(22-02-2013, 11:16 PM)adam3rdcanvey Wrote:  No, is a separate part I think. Is under the grey connector in the photo, have to disconnect the connector and then prise apart the square bit where the sensor plugs in. May just be dirty? Check the contacts..

have checked today & it is part of the maf sensor,i have replace it with a new one but the engine management light is still on,does the stored code need to be erased for the system to (in a word) re-boot & the new maf to work ?:S
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Good Evening to you all.
Last Post: Tomcat3
Today 05:06 PM
» Replies: 6
» Views: 127
Are Mud Flaps the Answer ?
Last Post: polar
Today 05:06 PM
» Replies: 3
» Views: 67
EGR solenoid
Last Post: silver-slug
Today 02:46 PM
» Replies: 17
» Views: 1348
ABS Modul
Last Post: 3rensho
Today 11:00 AM
» Replies: 1
» Views: 59
Slow starter (diesel)
Last Post: zedhead
Today 10:09 AM
» Replies: 10
» Views: 234
Type B MFD & Trip Computer
Last Post: cancunia
Today 08:55 AM
» Replies: 2
» Views: 86
Aftermarket radio stalk CTSCT003.2 Problem v2
Last Post: brajomobil
Today 07:39 AM
» Replies: 3
» Views: 124
jumps out in third gear..
Last Post: polar
Today 05:22 AM
» Replies: 7
» Views: 131
Fuel Guage wrong
Last Post: polar
Today 05:21 AM
» Replies: 1
» Views: 61
Wont start after dashboard removel
Last Post: joelfrodin
Yesterday 05:53 PM
» Replies: 10
» Views: 408

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page