Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Off side Lighting problem.
#1
I Noticed today that both my off side side light and tail lights are not working, yet both bulbs tested good.
I've connected a multi meter to the rear circuit and discovered that when the lights are turned on, initially both these bulbs are only getting 7v, but after 10-15 mins this has dropped right down to 1v. From what I can see there is no fuse on this circuit. I have temporarily rectified this fault by bridging the left and right tail light circuits at the tow bar socket, though this is far from ideal it may stop mr policeman from having a chat....
Anyone have any theorys as to what may be amiss hear?
Secondly, does anyone have a wiring loom diagram I could use to try and find this fault.
Thirdly, is joining the left and right side lighting circuits together going to have any detrimental affects???  
Thanks 

Darren
Reply
#2
What vehicle do you have and how old ?????
Are we there yet????? No we fecking ain`t  gggggrrrrrrr
Ex 1.6hdi van now 3 seater 1.4 multispace
Reply
#3
Sorry, a 54 plate Desire Multispace HDi
Reply
#4
If I recall correctly, each side is fused separately, ie  Fuse 18 and fuse 19 on mine according to the hand book which isn't always right regarding fuse positions and which circuits they protect .
   Look for a fuse blown.

Regarding the low voltage it may be a feedback from the interior light dimming.
Reply
#5
My side lights/tail lights dont appear to be fused (or at least not with the rest of the in cab fuses or the engine bay fuses), and I dont have have an 18 or a 19, and anyway, according to the wiring diagram in the Manual I have, front left and rear right are on the same circuit, where I have both right ones faulty.
I've removed every fuse in the engine bay and all the 10amp drivers fuse's box and non of them affected the working (nearside) side lights.
I'l check out the dimmer, that may explain the low dropping voltage. Smile
Reply
#6
As Brodfather says the lights are split diagonally so you are not left with no lights on one side or the other. You are looking for fuse 18 for the off/s rear tail light and front n/s side light and fuse 19 for n/s rear side light and off/s front side light. The n/s rear also powers the number plate lights. They are 10 amp fuses. Check the bulbs again as filaments can short across causing faults. Check earths and also check wiring on the towbar if you didn't fit it. There could be some dodgy spliced in wiring that could be failing.
Are we there yet????? No we fecking ain`t  gggggrrrrrrr
Ex 1.6hdi van now 3 seater 1.4 multispace
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Good Evening to you all.
Last Post: Tomcat3
Today 05:06 PM
» Replies: 6
» Views: 127
Are Mud Flaps the Answer ?
Last Post: polar
Today 05:06 PM
» Replies: 3
» Views: 67
EGR solenoid
Last Post: silver-slug
Today 02:46 PM
» Replies: 17
» Views: 1348
ABS Modul
Last Post: 3rensho
Today 11:00 AM
» Replies: 1
» Views: 59
Slow starter (diesel)
Last Post: zedhead
Today 10:09 AM
» Replies: 10
» Views: 234
Type B MFD & Trip Computer
Last Post: cancunia
Today 08:55 AM
» Replies: 2
» Views: 86
Aftermarket radio stalk CTSCT003.2 Problem v2
Last Post: brajomobil
Today 07:39 AM
» Replies: 3
» Views: 124
jumps out in third gear..
Last Post: polar
Today 05:22 AM
» Replies: 7
» Views: 131
Fuel Guage wrong
Last Post: polar
Today 05:21 AM
» Replies: 1
» Views: 61
Wont start after dashboard removel
Last Post: joelfrodin
Yesterday 05:53 PM
» Replies: 10
» Views: 408

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page