Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 4 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
eml light on
#1
good morning
i have got a 05 berlingo multisapce 1.9d just had a full service and a cambelt and water pump change on it, it seem to now struggle to start but does, then while driving to work the eml comes on, any thoughts, its had a new alternator a few months ago which also brought the eml light on when it failed but when it was replaced it went out, would the battery also cause the light to come on.
thanks
Reply
#2
Problems with the battery and alternator would normally light up the battery light. My faulty alternator didn't affect the EML.

The EML is usually faults with the ignition / emisions and the like.

You need to have the code(s) read to be any the wiser.
Reply
#3
Did they disconnect the battery during the work and just reconnect it ? It could need a BSI reset have a read on BBA reman site or search the forum and you will find useful information.
So where does this bit go then ?
Reply
#4
(11-11-2013, 10:22 AM)ffrenchie Wrote:  Did they disconnect the battery during the work and just reconnect it ? It could need a BSI reset have a read on BBA reman site or search the forum and you will find useful information.

im not sure if they disconected the battery or not, they had put the belt on to tight but cam back on loosened it off, i took it on a road test all was ok till this morning on the way to work, i will try the reset thanks
Reply
#5
I primed the fuel this morning before starting it and did the reset it started ok and light went out and hasnt come back on yet so fingers crossed its sorted now, thanks for your help
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
[-]
Welcome
You have to register before you can post on our site.

Username:
  

Password:
  




[-]
Search
(Advanced Search)

[-]
Latest Threads
Slow starter (diesel)
Last Post: zedhead
Today 10:09 AM
» Replies: 10
» Views: 217
ABS Modul
Last Post: highlander
Today 09:17 AM
» Replies: 0
» Views: 22
Type B MFD & Trip Computer
Last Post: cancunia
Today 08:55 AM
» Replies: 2
» Views: 76
Aftermarket radio stalk CTSCT003.2 Problem v2
Last Post: brajomobil
Today 07:39 AM
» Replies: 3
» Views: 112
jumps out in third gear..
Last Post: polar
Today 05:22 AM
» Replies: 7
» Views: 115
Fuel Guage wrong
Last Post: polar
Today 05:21 AM
» Replies: 1
» Views: 45
Wont start after dashboard removel
Last Post: joelfrodin
Yesterday 05:53 PM
» Replies: 10
» Views: 398
cold start
Last Post: geoff
Yesterday 05:23 PM
» Replies: 2
» Views: 80
Hello !
Last Post: geoff
Yesterday 09:52 AM
» Replies: 2
» Views: 63
Strut replacement- Spring Compression
Last Post: ffrenchie
Yesterday 09:15 AM
» Replies: 11
» Views: 439

[-]
Recent Visitors
Locations of visitors to this page