Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
newbie - help needed
#1
Hi guys,

Need some help,

Ive recently bought a 2008 1.6 Hdi 75bhp mk2. The van has only covered 68k miles, has been well serviced and looked after. Was used as a car rather than a van by previous owner.

Driving on motorway the other day, van cut out, oil light came on. Got the van towed home, now the van wont start. The van still has oil in it and battery fully charged.

Anyone any ideas before i take it to a garage and get charged fortunes to diagnose the fault.

Any help appreciated.
[+] 1 user says Thank You to Crossy for this post
Reply
#2
You could whip the top cambelt cover off and check it still has an intact belt with all it's teeth on it...

Daft one... It's not got a dodgy fuel gauge? Wouldn't be the first new owner car that's stopped and ran out of fuel... It's really hard to diagnose without actually seeing the vehicle, so much stuff that will stop a van running...

Oil light will come on if the engine cuts out, mm on running means nom oil pressure...
Reply
#3
Problem is there's loads of reasons why its cut out.

Did the eml come on when it cut out?
Reply
#4
The engine management light will come on if it cuts out as the ignition is on but engine off... Best bet is to get it plugged in and see what codes are in it, fingers crossed there will be a stored code
Reply
#5
Have you checked the fuel cut off switch
Reply
#6
Cheers guys, seems their could be a host of things so the van is now with a garage. Should find out tomorrow what the full extent of damage is.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
New PureTech 110 S&S Flai...
Last Post:Jed Clampit
Today 09:04 PM
» Replies: 3
» Views: 49
What website to pass time...
Last Post:Solent
Today 08:32 PM
» Replies: 0
» Views: 21
Berlingo Parts
Last Post:Sb12
Today 07:56 PM
» Replies: 0
» Views: 25
Rear hub nut torque setti...
Last Post:jj9
Today 07:55 PM
» Replies: 15
» Views: 238
temperatue dial
Last Post:Kokain
Today 05:28 PM
» Replies: 3
» Views: 68
Trip Computer on Type A M...
Last Post:cancunia
Today 03:50 PM
» Replies: 0
» Views: 23
Loud beeping from radio u...
Last Post:nicko
Today 03:49 PM
» Replies: 3
» Views: 110
Ligts won't go off!
Last Post:Berlingos12
Today 02:50 PM
» Replies: 10
» Views: 468
DW8 engine tapping
Last Post:brodfather11
Today 08:30 AM
» Replies: 1
» Views: 74
Washers not working
Last Post:Luis Rosa
Today 07:47 AM
» Replies: 8
» Views: 229

Locations of visitors to this page