Thread Rating:
  • 3 Vote(s) - 3 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Radiator Fans not working
#1
Wink 
Hi, I have a Berlingo 98 Van, 1.4 Lts. The car overheated once and unplugged the temperature sensors one by one located on the Thermostat box, 3 sensors in total. The fans worked when disconnecting the Sensor with the brown connector. I replaced it for a new one but the problem continued. The Air Con and fans work fine if I reconnect such sensor, but if I leave the Air Con off the fans won't start.

I identified the temperature sender for the temperature indication. Other sensor has a Green connector and is close to the brown one, but don't know what does it do

Any idea of what the problem is??

thanks for your help
Reply
#2
Hi,
Have a read through this thread
http://www.berlingoforum.co.uk/showthread.php?tid=3294
Had same problems as you.
HTH,
Griff
Landmark
Ex 1.4 Berlingo Multispace
Reply
#3
(30-12-2014, 05:38 PM)Landmark Wrote:  Hi,
Have a read through this thread
http://www.berlingoforum.co.uk/showthread.php?tid=3294
Had same problems as you.
HTH,
Griff
Reply
#4
The Air-con system is controlling the radiator fan, too.

Is it 'just overheating' or does it boil over?

If it boils over it probably wouldn't hurt to pressure test the system.
Don't forget to test the radiator cap(there's a 1.4Bar valve in it). Just grab and squeeze the top radiator hose and listen if it wheezes from the radiator cap.(this is best done when the engine is cold, for obvious reasons... )

also, hasthe system been bled properly?
The TU3JP4 engine is a bit of a .... to bleed properly.
Becase the bleed screw on the thermostat housing is lower than the top of the 'gallery' in the engine block/head, so you need to jack up the front lefthand corner as high as you can.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Facial light replacement
Last Post:Mike
Today 09:23 PM
» Replies: 11
» Views: 278
Reverse light switch prob...
Last Post:willpisme
Today 08:09 PM
» Replies: 7
» Views: 152
increase in a ratchet-typ...
Last Post:saskak
Today 07:47 PM
» Replies: 5
» Views: 79
Rear hub nut torque setti...
Last Post:geoff
Today 07:31 PM
» Replies: 4
» Views: 80
Heyup
Last Post:polar
Today 07:18 PM
» Replies: 9
» Views: 367
New owner
Last Post:SheilaAnn
Today 04:33 PM
» Replies: 12
» Views: 580
Repair a manual winder wi...
Last Post:Col
Today 04:26 PM
» Replies: 3
» Views: 85
2-Button Key Upgrade
Last Post:Mojow Royle
Today 02:52 PM
» Replies: 1
» Views: 90
Poor cold startup 1.9
Last Post:Top drive
Today 02:46 PM
» Replies: 36
» Views: 879
peugeot charger
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 11:28 PM
» Replies: 5
» Views: 180

Locations of visitors to this page