Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Transmission] Berlingo drive shaft oil seal replacement advice please.
#1
Hi
Just wondering if anyone has a how to guide on replacing the oil seal in my gearbox where the drive shaft goes fits into.(passenger side) please. 2004 Berlingo 1.9d
I am assuming it is the oil seal.
I replaced the strut yesterday and while replacing it the hub pulled the drive shaft out a little bit and oil started to leak from the gearbox. i pushed the drive shaft back in which stopped the oil(or so i though) coming out quickly but when i got up this morning there is a drip coming from the gearbox where the shaft goes in.
Reply
#2
How much oil? It may only be residual oil dropping off.
Strawberry flavoured windows  Dodgy
Reply
#3
Thanks for the reply Ron.
I thought it was maybe residual oil but i cleaned the oil up from last night and there was a little pool this morning and its kept dripping throughout today. Sad
Reply
#4
The seal is easy to replace just be careful to drift it in square & feed the shaft in slow & level.While you're at it,changing the trans oil is always a good idea.Synthetic,of course. Wink Big Grin
Strawberry flavoured windows  Dodgy
[+] 1 user says Thank You to ron for this post
Reply
#5
On the nearside the job is as it looks but when I did the seal on mine I found the CV joint was badly choroded where it meets the seal so I had to wire wool the face to a smooth clean finish. No problems since ( fingers crossed ) it has been approx 15k miles ... The Drivers side I haven't attempted yet..
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Running on chip oil
Last Post:cancunia
Today 09:51 AM
» Replies: 4
» Views: 57
2004 Berlino Aerial
Last Post:malgpz900
Today 09:37 AM
» Replies: 3
» Views: 55
2005 2.0 HDI Siemens pump...
Last Post:cancunia
Today 09:05 AM
» Replies: 1
» Views: 53
1.6 hdi 90bhp Turbo and i...
Last Post:peteh80
Today 06:58 AM
» Replies: 4
» Views: 229
Poor cold startup 1.9
Last Post:Top drive
Today 12:24 AM
» Replies: 40
» Views: 1106
Washers not working
Last Post:Lighty
Yesterday 09:09 PM
» Replies: 11
» Views: 320
Reverse light switch prob...
Last Post:Col
Yesterday 07:22 PM
» Replies: 12
» Views: 284
Fuse is burning all the t...
Last Post:fernandoblas
Yesterday 05:23 PM
» Replies: 12
» Views: 423
HELP! Smashed passenger w...
Last Post:Sootyfoot
Yesterday 04:31 PM
» Replies: 2
» Views: 89
Diagnostic "gear" / Softw...
Last Post:cancunia
Yesterday 04:19 PM
» Replies: 15
» Views: 631

Locations of visitors to this page