Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Electrical Issue Dashboard, Indicators Radio
#1
Driving home yesterday in the dark, suddenly the dashboard lights started to flicker and the radio stopped working. Initially I could use the indicators but then they stopped working. Then Dashboard lights would go out completely and then come on for a few seconds and then ceased to work at all.
Current situation is that Dashboard lights, Indicators, Radio are non functioning but the dashboard warning lights, driving lights and engine (ignition) work perfectly.
Does not sound like a fuse because of the way it developed but does anyone know of any wiring harnesses that might be chafing or maybe where wires get loose on Berlingos. This is a 1.8 petrol circa 2001.
Before indicators stopped working, (but while dashboard was coming on and going off), they made a purring noise. It was as if the full whack of electricity was not getting to them.
Otherwise car runs perfectly.
Just remembered something else odd recently. One in 50 drives, if I turn the engine off but leave headlights on, they wont switch off. by using stalk control. Cure is to turn ignition off and on without starting engine.
Do I perhaps have a general Control unit (BSI?) issue? Clutching at straws I know.
Reply
#2
This may be a fluke, but a few years back the dealer loaned me a Berlingo same as yours whilst mine was in and it had the same faults as you describe, including the heater fan not working. However, I found that if you really revved it through the gears, everything started to work again until you turned the engine off. Yes, I know this sounds daft, but it's true. Don't know what difference the hard driving made, but it worked. However, as I only had the car for an afternoon, it wasn't a problem, although I did tell the dealer when I took it back.
2014 Berlingo Multispace 1.6 e-Hdi XTR ETG6
Reply
#3
Sounds like a poor connection in the BSI.
[fon‌t=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]The Older I get the Better I Was!  Cool [/font]
[+] 1 user says Thank You to Ol'Jeffers for this post
Reply
#4
Or alternator regulator brushes going noisy and spiking the supply.
Mar 2002 Berlingo Multispace Forte 1.9D 166,000 miles
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
increase in a ratchet-typ...
Last Post:saskak
Today 12:36 AM
» Replies: 7
» Views: 119
DW8 engine tapping
Last Post:Hector Scorn
Today 12:30 AM
» Replies: 0
» Views: 11
Rear Wiper Motor
Last Post:madwelshman
Yesterday 10:42 PM
» Replies: 3
» Views: 114
Heater control unit/resis...
Last Post:mreid63
Yesterday 10:34 PM
» Replies: 5
» Views: 339
Loud beeping from radio u...
Last Post:Tonyash
Yesterday 10:13 PM
» Replies: 0
» Views: 23
Facial light replacement
Last Post:Mike
Yesterday 09:23 PM
» Replies: 11
» Views: 289
Reverse light switch prob...
Last Post:willpisme
Yesterday 08:09 PM
» Replies: 7
» Views: 160
Rear hub nut torque setti...
Last Post:geoff
Yesterday 07:31 PM
» Replies: 4
» Views: 96
Heyup
Last Post:polar
Yesterday 07:18 PM
» Replies: 9
» Views: 374
New owner
Last Post:SheilaAnn
Yesterday 04:33 PM
» Replies: 12
» Views: 586

Locations of visitors to this page