Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wipers will not switch off
#1
Hi, I am wondering if someone can advise me what to do please..My 58 plate diesel Berliingo has suddenly developed some weird faults. Firstly the wipers will not switch off, although I have discovered if I put the lights on to dipped headlights, they will then stop. At the same time as this occurred the front nearside sidelight is now permanently on, After doing some investigation under the bonnet, I now have both front side lights permanently on (though not the rears ). I have also noted that after I turn off the ignition, the heater fan will remain running, although this will switch off at the fan switch. What on earth do I do here...HELP PLEASE !.

Badger
Reply
#2
Have you tried disconnecting the battery and reconnecting it (as in the standard IT switch it off and on again)?
Reply
#3
Try doing a BSI reset , search the forum for how to do it. You could have moisture getting into the BSI unit by the fuse box is the scuttle clear of crap, as water from here can find its way into the bulkhead from there and onto the fuse box.
Are we there yet????? No we fecking ain`t  gggggrrrrrrr
Ex 1.6hdi van now 3 seater 1.4 multispace
Reply
#4
(10-02-2015, 01:10 PM)Tomcat3 Wrote:  Try doing a BSI reset , search the forum for how to do it. You could have moisture getting into the BSI unit by the fuse box is the scuttle clear of crap, as water from here can find its way into the bulkhead from there and onto the fuse box.

+1 Agree!
[fon‌t=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]The Older I get the Better I Was!  Cool [/font]
Reply
#5
(10-02-2015, 03:30 PM)OlJeffers Wrote:  
(10-02-2015, 01:10 PM)Tomcat3 Wrote:  Try doing a BSI reset , search the forum for how to do it. You could have moisture getting into the BSI unit by the fuse box is the scuttle clear of crap, as water from here can find its way into the bulkhead from there and onto the fuse box.

+1 Agree!
Reply
#6
Check the underbonnet fuse box for water ingress" There are three main connectors with a swivel clamp to hold them in. The centre one has a habit of getting full of water. Check this ASAP, as it will wreck the fuse box & plug if left unattended.
Reply
#7
Thank you all for your replies. I did leave a long post about 8.330 this evening, but it seems have gone astray somewhere. So again, I did the reset trick many times today...to no avail. I removed all the fuses from the BSI unit and cleaned them. The unit did not appear to be wet. I did not remove the three large connecting plugs, as I could not really see how they attached...I will have another go in the morning. I did find a way to switch off the wipers though, I just have the headlights on dip...and the wipers stop. After spending most of the day on the car, I noiw have permanent wipers, two front side lights, and one dip headlight permanently on. If I cannot sort this out in the morning, it will have to be the main dealer in town !!.

Badger
Reply
#8
Just an update, spent the whole of Tuesday working on the problem. I suspected the fusebox, but could not prove this was the problem. In the end had to take it to the local Citroen main dealer. They diagnosed a faulty fusebox, which had also blown the some bulbs due to a short. Upshot...a bill for £402. The first time in my life I have had to use a main dealer to sort out a problem.

Badger
Reply
#9
Sometimes its cheaper in the long rum to use a main dealer. They see the same old faults day after day and know what to replace to fix the fault. I havent been on the tools for years now and you lose touch especially on the electrical side of things so i would have probably been in the same boat as you badger!
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
2004 Berlino Aerial
Last Post:brodfather11
Today 01:04 PM
» Replies: 4
» Views: 66
Running on chip oil
Last Post:cancunia
Today 09:51 AM
» Replies: 4
» Views: 76
2005 2.0 HDI Siemens pump...
Last Post:cancunia
Today 09:05 AM
» Replies: 1
» Views: 61
1.6 hdi 90bhp Turbo and i...
Last Post:peteh80
Today 06:58 AM
» Replies: 4
» Views: 241
Poor cold startup 1.9
Last Post:Top drive
Today 12:24 AM
» Replies: 40
» Views: 1109
Washers not working
Last Post:Lighty
Yesterday 09:09 PM
» Replies: 11
» Views: 328
Reverse light switch prob...
Last Post:Col
Yesterday 07:22 PM
» Replies: 12
» Views: 288
Fuse is burning all the t...
Last Post:fernandoblas
Yesterday 05:23 PM
» Replies: 12
» Views: 425
HELP! Smashed passenger w...
Last Post:Sootyfoot
Yesterday 04:31 PM
» Replies: 2
» Views: 92
Diagnostic "gear" / Softw...
Last Post:cancunia
Yesterday 04:19 PM
» Replies: 15
» Views: 631

Locations of visitors to this page