Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
engine problem fuel side
#1
HI there,

All of a sudden, my engine has gone from running sweat to  as noisy as a tractor.

During a mile drive it will change from a heavy diesel knock to a smooth Running engine.
This may happen every few minuets.

When it has the rough sound of it. the engine has no power.

Does anyone have any suggestions?

Regards

john. Smile
Reply
#2
What engine and ECU system are you running? Sounds like an injector problem to me.
http://www.hdi-tuning.co.uk
Remaps available for 1.6 EDC16, 2.0 Bosch EDC15 & Siemens SID801
Reply
#3
Had this problem last year on my way home on the A55 I noticed a real diesel knock and reduced power.

It was drivable at about 60ish but if I tried to accelerate it would knock like hell. Temp slightly higher than normal.
Came off at our exit, when pulling away rattled like hell and struggled to get going.

Managed to get to a lay by and had a root under the bonnet, pulled the plug on the advance on the diesel pump and plugged it back in and all was well again.

When we got home I had a look at the plug and cleaned the pins properly and have had no repeat of the problem since.

I am running the 1868cc DW8B engine with the Lucas pump. If I pull the plug on the advance while its running I can replicate the fault so I was happy that was it. For me anyway.

Hope this is of help.
[fon‌t=Verdana]Smile it's already happened! [/font]Big Grin
Reply
#4
Where is the plug for the diesel advance here was two plus beside pump pulled them and they re sealed an spotless.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Running on chip oil
Last Post:polar
Today 04:07 AM
» Replies: 1
» Views: 12
Poor cold startup 1.9
Last Post:Top drive
Today 12:24 AM
» Replies: 40
» Views: 1081
2004 Berlino Aerial
Last Post:brodfather11
Yesterday 10:48 PM
» Replies: 1
» Views: 35
Washers not working
Last Post:Lighty
Yesterday 09:09 PM
» Replies: 11
» Views: 304
Reverse light switch prob...
Last Post:Col
Yesterday 07:22 PM
» Replies: 12
» Views: 263
2005 2.0 HDI Siemens pump...
Last Post:Woodyrvf750
Yesterday 07:05 PM
» Replies: 0
» Views: 32
Fuse is burning all the t...
Last Post:fernandoblas
Yesterday 05:23 PM
» Replies: 12
» Views: 417
HELP! Smashed passenger w...
Last Post:Sootyfoot
Yesterday 04:31 PM
» Replies: 2
» Views: 74
Diagnostic "gear" / Softw...
Last Post:cancunia
Yesterday 04:19 PM
» Replies: 15
» Views: 619
Berlingo Parts
Last Post:malgpz900
Yesterday 10:20 AM
» Replies: 1
» Views: 91

Locations of visitors to this page