Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Engine] EML / Loss of performance
#1
Hi chaps and chapesses. My '04 Partner 2.0 HDI is playing silly buggers, EML light on, Very rough Idle when I fired it up this morning and only making half its normal boost.Sounding/performing like an old Transit van. Has it gone into safe mode? Its a seimens ECU BTW and I have no code reader. Would it still be OK to get to work tomorrow? Cheers in advance
'04 Peugeot Partner HDi LX. Lows, Leaks and Wellers. Now matt grey and dent free Smile

Reply
#2
PS sorry for the small font god knows what happened there!
'04 Peugeot Partner HDi LX. Lows, Leaks and Wellers. Now matt grey and dent free Smile

Reply
#3
Look's like the egr not working properly or an injector glow plug on it's way out
                                     Smile  It's too orangey for crow's It's just for me and my dog  Smile

                                                        Heart Heart Love a lot trust a few  Dodgy
 
                                                        

                                        
[+] 1 user says Thank You to Jed Clampit for this post
Reply
#4
Sorted it now cheers, turned out to be the tuning box unplugged that and it seems fine now. Blanked off the EGR years ago and did the glow plugs afew months back. Do think an injector is duff though it misfires under load at 1500 rpm has done for years...I just live with it lol. Getting a Caddy soon all being well fancy something more refined Smile
'04 Peugeot Partner HDi LX. Lows, Leaks and Wellers. Now matt grey and dent free Smile

Reply
#5
Glad you got it sorted.  Don't tell me it's a 20L HDI i think a lot of them do it  Smile
                                     Smile  It's too orangey for crow's It's just for me and my dog  Smile

                                                        Heart Heart Love a lot trust a few  Dodgy
 
                                                        

                                        
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Berlingo won't start 2009...
Last Post:Chri5
Today 12:22 AM
» Replies: 7
» Views: 170
Insurance!
Last Post:fcamp
Yesterday 10:52 PM
» Replies: 6
» Views: 825
citroen berlingo desire 1...
Last Post:sks01773
Yesterday 10:47 PM
» Replies: 2
» Views: 40
1.6 16v petrol cambelt
Last Post:sks01773
Yesterday 10:40 PM
» Replies: 0
» Views: 20
B9 DPF Tank Top-Up
Last Post:Lighty
Yesterday 10:06 PM
» Replies: 5
» Views: 113
Rear light Cluster
Last Post:Peter Guy
Yesterday 09:57 PM
» Replies: 2
» Views: 31
2012 enterprise berlingo ...
Last Post:CourierJim
Yesterday 09:03 PM
» Replies: 6
» Views: 119
Head gasket failure.
Last Post:Civvic
Yesterday 08:08 PM
» Replies: 13
» Views: 361
At last
Last Post:Gerald Bostock
Yesterday 08:06 PM
» Replies: 9
» Views: 330
Conversion from manual to...
Last Post:Civvic
Yesterday 07:58 PM
» Replies: 1
» Views: 89

Locations of visitors to this page