Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Alternator???
#1
Star 
Hi Guys, wondering if you could help me,

I have a Mk1 1.9d berlingo. I turned the engine on the other day and the battery light stayed on with the engine running, everything worked fine at this time driving at night with full beam lights on and radio.

I started the van maybe 5 times, that evening after checking the wires to the alternator (Theres only two?) but the light remained on when the engine is running.

Since then I have used the van multiple times and hasn't failed to start yet, but there is no power to the radio and full beam lights wont stay on? I started the van over 6 times today with a friend trying to determine the source of the problem.

Does anyone have any ideas as to what could be wrong and how to fix?
Reply
#2
Hi cookie
First of all to rule out the alternator get a meter on it and check the output, should be about 14.5 v.
there is an engine running relay that can play up if the earth connection is faulty. Its mounted on the inner n/s wing
Reply
#3
Hi Brodfather

Thanks for the quick reply.

I have never been great with electrics, am I testing the two connections points on top of the alternator for 14.5v?
Reply
#4
Hi
With the engine running and lights on test the voltage at the battery, if your alternator is OK it should be 14.5 volts. With the engine stopped it will be about 12.5 or so .
The large wire from the alternator supplies the battery , it is the output from the alternator , the smaller wire is the feed that makes the alternator work. it should have 12 volts at it with ignition on.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
increase in a ratchet-typ...
Last Post:saskak
Today 12:36 AM
» Replies: 7
» Views: 119
DW8 engine tapping
Last Post:Hector Scorn
Today 12:30 AM
» Replies: 0
» Views: 11
Rear Wiper Motor
Last Post:madwelshman
Yesterday 10:42 PM
» Replies: 3
» Views: 114
Heater control unit/resis...
Last Post:mreid63
Yesterday 10:34 PM
» Replies: 5
» Views: 339
Loud beeping from radio u...
Last Post:Tonyash
Yesterday 10:13 PM
» Replies: 0
» Views: 23
Facial light replacement
Last Post:Mike
Yesterday 09:23 PM
» Replies: 11
» Views: 289
Reverse light switch prob...
Last Post:willpisme
Yesterday 08:09 PM
» Replies: 7
» Views: 160
Rear hub nut torque setti...
Last Post:geoff
Yesterday 07:31 PM
» Replies: 4
» Views: 96
Heyup
Last Post:polar
Yesterday 07:18 PM
» Replies: 9
» Views: 374
New owner
Last Post:SheilaAnn
Yesterday 04:33 PM
» Replies: 12
» Views: 586

Locations of visitors to this page