Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Radio tuning to static...
#1
Possibly a bit of a funny one... I listen to the radio quite a lot in my 2009 vtr, and recently it's developed the annoying habit of apparently randomly 'dropping off' and tuning to static. Once it's done it, it will only play static, no matter what frequency it's tuned to and the only way to cure it is to switch the ignition off and on again, until it does the same thing again.

Anyone else had this? Any idea of a cure? Not the end of the world but it's flipping annoying. 

Cheers.
Reply
#2
Perhaps the valves or the cat's whisker need replacing !!!
Berlingo Multispace 2.0HDI '54 reg Mediterranean Blue
Reply
#3
Hi Fortunateson09.
I had a similar problem on my 2008 Berlingo, where the volume would randomly get louder and louder!!
I replaced the radio remote stick (by the steering wheel), which was quite cheap and easy to do if you are handy.
Problem solved!
Good luck
Reply
#4
If you're getting static at least you know some part of it is working!
I HATE my berlingo radio. The reception is rubbish and the signal drops out more than any other vehicle I've owned in decades, despite much faffing about!

As for a remote control. Perhaps the following may help.....


Attached Files Thumbnail(s)
   
Good judgement comes from experience, and experience comes from bad judgement…
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
2004 Berlino Aerial
Last Post:brodfather11
Today 01:04 PM
» Replies: 4
» Views: 66
Running on chip oil
Last Post:cancunia
Today 09:51 AM
» Replies: 4
» Views: 76
2005 2.0 HDI Siemens pump...
Last Post:cancunia
Today 09:05 AM
» Replies: 1
» Views: 61
1.6 hdi 90bhp Turbo and i...
Last Post:peteh80
Today 06:58 AM
» Replies: 4
» Views: 241
Poor cold startup 1.9
Last Post:Top drive
Today 12:24 AM
» Replies: 40
» Views: 1109
Washers not working
Last Post:Lighty
Yesterday 09:09 PM
» Replies: 11
» Views: 328
Reverse light switch prob...
Last Post:Col
Yesterday 07:22 PM
» Replies: 12
» Views: 288
Fuse is burning all the t...
Last Post:fernandoblas
Yesterday 05:23 PM
» Replies: 12
» Views: 425
HELP! Smashed passenger w...
Last Post:Sootyfoot
Yesterday 04:31 PM
» Replies: 2
» Views: 92
Diagnostic "gear" / Softw...
Last Post:cancunia
Yesterday 04:19 PM
» Replies: 15
» Views: 631

Locations of visitors to this page