Thread Rating:
  • 17 Vote(s) - 2.18 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aux Connection To Stock Headunit Problem
Hi guys.

Work have a 2011 Berlingo, Now when i connect my ipod to the standard headunit via the aux, the audio seems to sort of skip or pause even for a milisecond as if its trying to read data.

Any idea on what this could be, I plays fine through the 3.5mm Audio Jack but when its connected via Usb the problem starts, i did think it was the data cable but its brand new so i cant see that being a problem at the moment.

Just wondered if anyone else experienced the same issue.

Ipod Used. Ipod Classic 160gb colour screen.

Thanks in advance

You might want to have a look at the USB cable. I bought a new one to connect my Kindle to my Linux box and it was intermittent. Took it back and got a new one - problem solved.
2010 Berlingo Multispace HDi 110 with FAP. Persamos green.

[Image: ab197646.gif]
thanks for the fast response, hmm might try it on my car head unit and see if it is the cable.

Thanks Mate Big Grin
Let us know how you get on mate.
Want Help with the Forum? Read Help Documents Here
 [Image: mybbsig.php]

I think its the ipod all togeather.

I have the 160GB Ipod classic, Connected it to my Sony Cdless Headunit in my car using the cable and it worked fine.

According to the Berlingo Owners manual, usb feature is only featured on the 5th Generation or above.

Anything below is to use the 3.5mm Jack port.

I dont understand how it will work and bring everything up on the console in the van and all functions work correctly with no issue at all, every so oftern the music has a sligh pause to it and it sort of jumps from 0:30 to 0:32 so maybe the Headunits arnt the best. Sad shame nice little new van to drive.

** EDIT **
Wiki states that my ipod is the 6th Generation 2nd revision, so it should be working correctly through the headunit. Im going to see if a mate has a spare cable to try. If that fails then the head unit is to blame Sad
[+] 1 user says Thank You to AV1D for this post

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.



Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
2012 berlingo radio setti...
Last Post:NANO_Vigo
Today 02:19 AM
» Replies: 10
» Views: 212
Dead BSI unit?
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 10:18 PM
» Replies: 2
» Views: 28
Black Smoke
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 10:07 PM
» Replies: 3
» Views: 87
Strange exhaust blowing n...
Last Post:dieselj
Yesterday 10:00 PM
» Replies: 1
» Views: 38
My Berlingo Camper build....
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 09:58 PM
» Replies: 8
» Views: 356
DPF Regeneration
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 09:46 PM
» Replies: 4
» Views: 73
New Battery
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 09:35 PM
» Replies: 3
» Views: 66
Window mechanism replacem...
Last Post:Kez
Yesterday 09:01 PM
» Replies: 2
» Views: 62
Air Vent Directors Loose
Last Post:doofer
Yesterday 08:19 PM
» Replies: 2
» Views: 202
Roof bars for VTR?
Last Post:ffrenchie
Yesterday 08:01 PM
» Replies: 6
» Views: 132

Locations of visitors to this page