Thread Rating:
  • 10 Vote(s) - 3.8 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Temp Gauge and Fan
Hi All,

Iv got a 1999 T Reg 600lx. The temp gauge stopped working the other day, the needle sits just below the bottom bar and moves about 2mm when its been running for 10mins. A little investigation and i believe its the temp switch as i noticed the fan didn't kick in after 15mins of running.

Took the plug off the switch and bridges the pins and the temp gauge shot up to max (which is what I hoped) and the fan worked.

Ok but here is my problem, i went to Euro Parts to get the new switch but they didn't stock the part as standard and said it would be a special order and take 5days. So then went to Camberely Autos and they said the same thing?!?!? Very strange for a temp sensor. So finally went to a Citroen dealer and they said according to there system they had never sold one before in all the branches. So I asked the guy why so rare and as my Van has AirCon he said they hardly made any of the Mk1's with AirCon (is this true?).

He said he could order the part from France but again would take 5days and cost £45+Vat...

So my question is has anyone had the same problem? Where can I get the part that might be in stock. The Part No is 133887 and its a temp sensor with 4 pins and a blue top. Hours of Googling hasn't worked..

Thank You


I use this suppler and they are very reliable in my experience. Did a search on your part number.

2010 Berlingo Multispace HDi 110 with FAP. Persamos green.

[Image: ab197646.gif]
sounds like the temp gauge is ok.perhaps its the thermastat thats stuck open so its not getting warm and the gauge is telling you this.
Managed to get the Temp Sensor from All Parts in Croydon and was £30. Changed this evening and sorted the problem out :-)

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.



Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
2006 1.6hdi - indicators ...
Last Post:pidgeonpost
Today 08:03 PM
» Replies: 9
» Views: 190
Last Post:harkylad
Today 07:40 PM
» Replies: 0
» Views: 10
Last Post:Lighty
Today 06:57 PM
» Replies: 3
» Views: 59
Lexia Mods Please..
Last Post:Shelltell
Today 06:36 PM
» Replies: 3
» Views: 49
Front camber out of align...
Last Post:polar
Today 06:31 PM
» Replies: 1
» Views: 27
Electrical Fault
Last Post:Civvic
Today 05:11 PM
» Replies: 1
» Views: 60
Still on the elusive 4x10...
Last Post:Carl Davis Hulin
Today 04:41 PM
» Replies: 0
» Views: 34
Diesel fan in Petrol engi...
Last Post:Johny555
Today 10:34 AM
» Replies: 1
» Views: 43
Wanted Berlingo / Partner...
Last Post:b-f-c
Today 08:32 AM
» Replies: 0
» Views: 58
Eco activated but engine ...
Last Post:brajomobil
Today 08:10 AM
» Replies: 13
» Views: 336

Locations of visitors to this page