Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mystery plug in engine bay
#1
My car is a M59 2005 2.0 HDi multispace.I have found a plug on the left side (looking from the front) of the engine which is not connected to anything. It is a 3 socket (not pins) plug and is yellow where the sockets are. I recently had a new cambelt fitted and wonder if it was previously taped up somewhere, so I didn't see it, or should it be connected somewhere. Nothing has stopped working, that I have noticed. The cable colours are red (could be pink), white and green. The white cable is thinner than the other two.


Attached Files Thumbnail(s)
   
Reply
#2
I think Citroen fit a standardised wiring harness so its most likely a connector for equipment that's not fitted to your model. If everythings working its probably nothing to be concerned about though the connector looks very clean.
There was another post on here a few days ago on the same subject, actually looked like the same connector on that one too ( a lot dirtier tho lol)
http://www.berlingoforum.co.uk/thread-12474.html
Very clean engine bay you have there BTW
[+] 1 user says Thank You to DaveH for this post
Reply
#3
Thanks DaveH. I suspected it was simply an unused connector but then recalled my recent cambelt replacement. The other post you mentioned is in fact the same connector but, as you say, is a bit grimy, indicating it's never been connected to anything. Mine was so clean I though it must have been left out from somewhere but everywhere possible seems occupied. Thanks for the reassurance anyway.

As for the clean engine bay, I just give it a wipe over at each oil and filter change. Thanks for the compliment!
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
peugeot charger
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 11:28 PM
» Replies: 5
» Views: 139
hello
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 11:16 PM
» Replies: 2
» Views: 45
XTR heater control bulb r...
Last Post:VicG
Yesterday 10:57 PM
» Replies: 0
» Views: 18
Fuel consumption
Last Post:ron
Yesterday 09:41 PM
» Replies: 12
» Views: 277
Rear Wiper Motor
Last Post:minisandfords
Yesterday 08:48 PM
» Replies: 2
» Views: 82
Lower Ball Joint
Last Post:brodfather11
Yesterday 08:38 PM
» Replies: 2
» Views: 73
Bottom Ball joint
Last Post:Andyy
Yesterday 08:26 PM
» Replies: 6
» Views: 84
cutting out HDi 1.6 diese...
Last Post:Col
Yesterday 06:15 PM
» Replies: 18
» Views: 1438
Poor cold startup 1.9
Last Post:Top drive
Yesterday 06:10 PM
» Replies: 34
» Views: 810
starting problem
Last Post:brodfather11
Yesterday 03:32 PM
» Replies: 1
» Views: 45

Locations of visitors to this page