Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Engine] Warm starting problem
#1
My Berlingo isa 2000my 1.4i petrol. From cold it starts & runs perfectly. When hot, it will also start & run perfectly. Leave it for 30-40 mins after running at normal temp however, & re-starting is difficult, requiring 3 or 4 attempts. It also runs roughly for a few seconds before clearing, then it runs normally. When this happens there is a stong smell of petrol from the tailpipe, suggesting overfuelling. I'm thinking that maybe there is a dribbling injector that leaks fuel when the engine is stopped, or maybe that the ECU thinks the engine is stone cold when it is still partly warm, & therefore enrichers the mixture resulting in partial flooding. (? due to a faulty engine temp sensor). I would be grateful for any ideas, diagnostic test suggestions etc. 
Huh
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
citroen berlingo desire 1...
Last Post:sks01773
Today 10:16 PM
» Replies: 0
» Views: 5
B9 DPF Tank Top-Up
Last Post:Lighty
Today 10:06 PM
» Replies: 5
» Views: 107
Rear light Cluster
Last Post:Peter Guy
Today 09:57 PM
» Replies: 2
» Views: 12
2012 enterprise berlingo ...
Last Post:CourierJim
Today 09:03 PM
» Replies: 6
» Views: 111
Head gasket failure.
Last Post:Civvic
Today 08:08 PM
» Replies: 13
» Views: 349
At last
Last Post:Gerald Bostock
Today 08:06 PM
» Replies: 9
» Views: 318
Conversion from manual to...
Last Post:Civvic
Today 07:58 PM
» Replies: 1
» Views: 83
Rear seats
Last Post:Kevin Crisp
Today 05:17 PM
» Replies: 0
» Views: 40
12v for lighter front
Last Post:Matija Danko
Today 05:03 PM
» Replies: 3
» Views: 97
Lexia clone that works wi...
Last Post:kennard
Today 04:42 PM
» Replies: 57
» Views: 1781

Locations of visitors to this page