Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Heater Controls
#1
Shocked 
The heater blower is playing up on my 2005 2.0HDI desire. when turn the fan switch  fully to the left you get full blast on the fan and the same when you turn it fully to the right but nothing in between no slow speeds at all. Anyone point me to what could be causing this before i start replacing everything a bit at a time..thankyou..
Reply
#2
If it only works on full power its usually the blower resistor pack that has failed. It probably looks something like this. http://www.ebay.co.uk/itm/HEATER-BLOWER-...Sw8cNUM-i0
To get at you go up from underneath the glovebox up under the dash. The wiring unclips then the resistor pack unclips or sometimes there is a screw then you take it out.
Have a search on the forum about it there is quite a bit of info.
Are we there yet????? No we fecking ain`t  gggggrrrrrrr
Ex 1.6hdi van now 3 seater 1.4 multispace
Reply
#3
Cheers Tomcat3 will have a look about
Reply
#4
thinking about it there is a clicking noise coming from the back of the glove box when i operate the switch and i thought it was maybe a relay as thats the sort of noise it was
Reply
#5
It could also look like this http://www.johnandchris.screaming.net/be...blower.htm you need to have a look at what type you have before ordering.
Are we there yet????? No we fecking ain`t  gggggrrrrrrr
Ex 1.6hdi van now 3 seater 1.4 multispace
Reply
#6
that sounds a bit more promising as it has a relay attached and i do get a relay type clicking from it when operated so its out with the screwdrivers tomorrow then to investigate..oh joy..
Reply
#7
(07-01-2016, 07:21 PM)Tomcat3 Wrote:  It could also look like this http://www.johnandchris.screaming.net/be...blower.htm you need to have a look at what type you have before ordering.

that was the problem many thanks Tomcat3
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Poor cold startup 1.9
Last Post:Top drive
Today 12:24 AM
» Replies: 40
» Views: 1060
2004 Berlino Aerial
Last Post:brodfather11
Yesterday 10:48 PM
» Replies: 1
» Views: 29
Washers not working
Last Post:Lighty
Yesterday 09:09 PM
» Replies: 11
» Views: 301
Reverse light switch prob...
Last Post:Col
Yesterday 07:22 PM
» Replies: 12
» Views: 257
2005 2.0 HDI Siemens pump...
Last Post:Woodyrvf750
Yesterday 07:05 PM
» Replies: 0
» Views: 29
Fuse is burning all the t...
Last Post:fernandoblas
Yesterday 05:23 PM
» Replies: 12
» Views: 415
HELP! Smashed passenger w...
Last Post:Sootyfoot
Yesterday 04:31 PM
» Replies: 2
» Views: 71
Diagnostic "gear" / Softw...
Last Post:cancunia
Yesterday 04:19 PM
» Replies: 15
» Views: 619
Berlingo Parts
Last Post:malgpz900
Yesterday 10:20 AM
» Replies: 1
» Views: 90
XTR heater control bulb r...
Last Post:Opensauce
Yesterday 09:19 AM
» Replies: 1
» Views: 85

Locations of visitors to this page