Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sometimes have power somtimes don't help?
Hello all,

First of my Berlingo is an 1.6 petrol 
when i brought it  knew it had a slight missfire i replaced the coil and the lambda sensors and that seemed to clear it up
but every once in a while it starts loosing power (feels like ive let off the throttle) and doing 60mph is a real struggle, also
idling is very poor stalls often, but after its sat a while it fires up fine and drives fine for about a week then does it again

any ideas what it might be? 

many thanks
Hello Jason and welcome. First thing I'd do is to get a code reader on it to see what error messages are being written. Could save a lot of trial and error.
2010 Berlingo Multispace HDi 110 with FAP. Persamos green.

[Image: ab197646.gif]
thank you for the quick reply 

sorry forgot to put i had it code read after it happened the first time by the RAC as i thought it could have been a serious problem but when the rac turned up the only error that showed up was system too rich although by the time the rac turned up it was behaving again
Basics first, is it due a full service, spark plugs etc.
MkIII VTR 1.6hdi Modutop, Climate Pack, 16" Alloys

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.



Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
My Berlingo Camper build....
Last Post:Sootyfoot
Today 05:11 AM
» Replies: 6
» Views: 291
Roof bars for VTR?
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 09:40 PM
» Replies: 4
» Views: 86
2005 Berlingo - Aussie Ow...
Last Post:martybelfasthdi
Yesterday 07:50 PM
» Replies: 14
» Views: 263
Eco activated but engine ...
Last Post:doofer
Yesterday 07:50 PM
» Replies: 22
» Views: 504
Front camber out of align...
Last Post:Col
Yesterday 06:46 PM
» Replies: 11
» Views: 239
P1351 fault code.
Last Post:Boxer
Yesterday 06:28 PM
» Replies: 13
» Views: 775
Upgrading DAB radio recep...
Last Post:Tree
Yesterday 06:26 PM
» Replies: 14
» Views: 2522
Overheating & part number...
Last Post:kevin58
Yesterday 05:55 PM
» Replies: 36
» Views: 17326
Last Post:ron
Yesterday 04:20 PM
» Replies: 4
» Views: 90
Speedo light not working?
Last Post:brodfather11
Yesterday 04:11 PM
» Replies: 1
» Views: 45

Locations of visitors to this page