Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Washer pump, no supply
Washer was not working very well, dribbles out on the jets, so decided to investigate.

I could hear the pump working and there was plenty water in the bottle so suspected blockage. Removed the pump and cleaned. Reassembled but now the pump does not work.

Tested the pump on the bench and all is fine so its not the pump. Checked the supply to the wires going to the pump and no feed. Had a read and someone suggested it may be the fuse in the fuse box next to the battery, no F14 10a, but that's fine.

So scratching head and before I start dismantling steering column to check feed at the switch I thought I would ask here in case someone has any ideas.

Is there a relay for the pump and if so where is it?

Is it fuse f14 or another one.

My car is a 2.0HDi 2005
The only mention of a fuse in the Haynes book which is known for not being correct says on the BSI unit look at FB 25amp fuse for wipe/wash. You said it worked before you dismantled it so I would start by rechecking the pump and wiring and connections for breaks and chaffing. Is it a 2 outlet pump if so did you try it in both directions ie pumping both ways. Just looked at the wiring diagram and the fuse for the steering column stalk is F27 10amp in the internal fuse box.
Are we there yet????? No we fecking ain`t  gggggrrrrrrr
Ex 1.6hdi van now 3 seater 1.4 multispace
Update, it was the connector to the pump that was faulty. So pump working however rear not getting any water out of the pipe from the pump and the front is just dribbling out, so ordered a new pump
Hopefully that will fix it.
Are we there yet????? No we fecking ain`t  gggggrrrrrrr
Ex 1.6hdi van now 3 seater 1.4 multispace

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.



Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Grinding noise when steer...
Last Post:tanto
Today 05:36 PM
» Replies: 1
» Views: 94
font fog light bulb chang...
Last Post:rdfb2
Today 05:11 PM
» Replies: 4
» Views: 97
Front camber out of align...
Last Post:Col
Today 04:57 PM
» Replies: 6
» Views: 83
Eco activated but engine ...
Last Post:doofer
Today 04:03 PM
» Replies: 16
» Views: 367
Still on the elusive 4x10...
Last Post:doofer
Today 03:03 PM
» Replies: 1
» Views: 65
Berlingo VTR to ''XTR'' l...
Last Post:doofer
Today 12:58 PM
» Replies: 4
» Views: 187
cooling fans
Last Post:blueiceplus
Today 12:57 PM
» Replies: 0
» Views: 19
OBD Eror Code P1351
Last Post:PeteK
Today 11:11 AM
» Replies: 5
» Views: 145
Last Post:my mucker
Today 10:17 AM
» Replies: 2
» Views: 100
Cruise control possible o...
Last Post:cancunia
Today 09:43 AM
» Replies: 1
» Views: 58

Locations of visitors to this page