Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(Solved) "boot" central locking not working.
Since I am doing a mini conversion on the van, and want to be able to get out of the back doors, I have just purchased the parts to add an internal handle to the barn door (door card, handle and mechanism).
The problem I'm having is that the replacement mechanism doesn't seem to activate the central locking.
I can lock the door fine with the key, and if I lock the front doors, the central locking will lock all the doors, including the back one.
However, if I lock the back door, the sliding doors will stay unlocked, and the lights don't flash to show it is locked.
If everything is locked, I can unlock the back door, but it wont unlock the side doors until I actually open the back door. Then it will behave the same as if I opened one of the doors from the inside.
The original part was black and white, the replacement black and grey (with the extra cable). I can get part numbers from them if needed.
On opening both parts, the internal handle version has a motor in that can control the internal handle lever (for what reason I can't work out), and an extra wire going into a block of white resin looking stuff.

Should it just be a case of swapping the parts in, and it should work, or do I need to swap some wires around?
If anyone has the pinout for the connector, it would be greatly appreciated.
Many thanks.

Just found that with the door open, the central locking locks, then immediately unlocks the side doors. Also with the latch partially closed. But with it fully closed, nothing happens.
Solved by taking the required parts off the internal handle mechanism, and attaching them to the original mechanism. Required filing a retaining pin and popping it out, then transferring the bits over and some careful re-shaping of the pin and a bit of superglue to hold some arms so they moved together without slipping.

Turned out that there were micro switches in different places that were connected to different parts. So I gave up trying to rewire bits, and went for the physical approach.

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.



Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Roof bars for VTR?
Last Post:ffrenchie
Today 08:01 PM
» Replies: 6
» Views: 112
Strange exhaust blowing n...
Last Post:Usual Suspect
Today 07:38 PM
» Replies: 0
» Views: 9
DPF Regeneration
Last Post:Johny555
Today 07:35 PM
» Replies: 3
» Views: 52
Window mechanism replacem...
Last Post:ffrenchie
Today 07:27 PM
» Replies: 1
» Views: 39
New Battery
Last Post:Col
Today 06:58 PM
» Replies: 2
» Views: 50
BSI physical removal - 20...
Last Post:Kez
Today 05:18 PM
» Replies: 1
» Views: 114
Air Vent Directors Loose
Last Post:rickandbev16
Today 03:01 PM
» Replies: 1
» Views: 182
Upgrading DAB radio recep...
Last Post:rickandbev16
Today 02:47 PM
» Replies: 15
» Views: 2559
2012 berlingo radio setti...
Last Post:paulg
Today 01:47 PM
» Replies: 8
» Views: 179
Eco activated but engine ...
Last Post:doofer
Today 01:27 PM
» Replies: 24
» Views: 588

Locations of visitors to this page