Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
White Smoke exhaust
#1
Hi all,

Its me again with the Berlingo 1.6 HDI Diesel model 2008. Few days ago, it started emitting a white smoke in the morning at starting, the smoke looks to have fuel smell. The car starts vibrating and bit shaking at the start. Just very few minutes and things are back to normal, the white smoke is annoying as it is very smelly though it lasts for very few minutes at the cold start only.

Can anyone advise? 

Thanks a million.
Reply
#2
that's a sign on earlier models Berlingo of the glow plugs needing renewed , whether it applies to your engine I'm not sure.!
Reply
#3
You have a misfire 1st thing to try is a new fuel filter- fill it with injector clean before fitting and see if that sorts it.
Next is testing the injectors.

Brod. Later engines only needed glowplugs for emission reasons (unless temp is well in the minuses-not likely in Isreal)
Reply
#4
(04-04-2016, 07:06 PM)brodfather11 Wrote:  that's a sign on earlier models Berlingo  of the glow plugs needing renewed , whether it applies to your engine I'm not sure.!

Thank you brodfather, but I have no problem in starting the engine, the engine starts quickly from the first try.
Reply
#5
(04-04-2016, 07:15 PM)Col Wrote:  You have a misfire 1st thing to try is a new fuel filter- fill it with injector clean before fitting and see if that sorts it.
Next is testing the injectors.

Brod. Later engines only needed glowplugs for emission reasons (unless temp is well in the minuses-not likely in Isreal)

Hi Col. I will try it and keep you updated.
Many Thanks,
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Running on chip oil
Last Post:AlanDeejay
Today 01:48 AM
» Replies: 0
» Views: 6
Poor cold startup 1.9
Last Post:Top drive
Today 12:24 AM
» Replies: 40
» Views: 1078
2004 Berlino Aerial
Last Post:brodfather11
Yesterday 10:48 PM
» Replies: 1
» Views: 33
Washers not working
Last Post:Lighty
Yesterday 09:09 PM
» Replies: 11
» Views: 303
Reverse light switch prob...
Last Post:Col
Yesterday 07:22 PM
» Replies: 12
» Views: 262
2005 2.0 HDI Siemens pump...
Last Post:Woodyrvf750
Yesterday 07:05 PM
» Replies: 0
» Views: 31
Fuse is burning all the t...
Last Post:fernandoblas
Yesterday 05:23 PM
» Replies: 12
» Views: 416
HELP! Smashed passenger w...
Last Post:Sootyfoot
Yesterday 04:31 PM
» Replies: 2
» Views: 74
Diagnostic "gear" / Softw...
Last Post:cancunia
Yesterday 04:19 PM
» Replies: 15
» Views: 619
Berlingo Parts
Last Post:malgpz900
Yesterday 10:20 AM
» Replies: 1
» Views: 91

Locations of visitors to this page