Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1.6 Hdi engine mounts (Mark 2)
#1
Hi yeah,

My van seems to have broken an engine mount, sounds like that sort.of an issue anyway. So basically I was wondering where to start??

How many mounts are there and where are they positioned?? Is there any more prone to failure than others?? Can the all be removed and replaced easily enough??

Any comments greatly appreciated.
Reply
#2
Anybody??
Reply
#3
Three mounts right, on the top, left under the battery tray and rear. You might have to remove a driveshaft to do the rear and the other two you will have to prop the engine up. What engine do you have and what do you consider easy enough ? If you've never picked a spanner up and rolled round under a car engine mounts are not what you want to start with. If you are a seasoned DIY mechanic they are fiddly but not the worst as long as you have the car up enough to work on and the tools for the job.
So where does this bit go then ?
[+] 1 user says Thank You to ffrenchie for this post
Reply
#4
Cheers. It's the 1.6 hdi and I'm fairly handy with the spanners but don't have a lift. I'll be jacking up the van and lying under it, if that's feasible??
Reply
#5
Well I got under the van this evening to investigate and as it turned out there there is a metal bash plate under the engine which has gotten pushed up against the exhaust. And it was this that was making all the noise...
Reply
#6
Simples
Reply
#7
Nice one,its great when you find something simple and cure it,
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Running on chip oil
Last Post:polar
Today 04:07 AM
» Replies: 1
» Views: 12
Poor cold startup 1.9
Last Post:Top drive
Today 12:24 AM
» Replies: 40
» Views: 1081
2004 Berlino Aerial
Last Post:brodfather11
Yesterday 10:48 PM
» Replies: 1
» Views: 35
Washers not working
Last Post:Lighty
Yesterday 09:09 PM
» Replies: 11
» Views: 304
Reverse light switch prob...
Last Post:Col
Yesterday 07:22 PM
» Replies: 12
» Views: 263
2005 2.0 HDI Siemens pump...
Last Post:Woodyrvf750
Yesterday 07:05 PM
» Replies: 0
» Views: 32
Fuse is burning all the t...
Last Post:fernandoblas
Yesterday 05:23 PM
» Replies: 12
» Views: 417
HELP! Smashed passenger w...
Last Post:Sootyfoot
Yesterday 04:31 PM
» Replies: 2
» Views: 74
Diagnostic "gear" / Softw...
Last Post:cancunia
Yesterday 04:19 PM
» Replies: 15
» Views: 619
Berlingo Parts
Last Post:malgpz900
Yesterday 10:20 AM
» Replies: 1
» Views: 91

Locations of visitors to this page