Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ECU And BSI swap
#1
Hi Guys, I have recently bought a 2003 berlingo van. 1.9 D. Engine code WJY.
I had a problem with the  MOT, as the STOP light on the dash would not go off and constantly beeped. The fuel gauge also didnt work and wipers were a bit dodgy. I had a auto electrician out to the van and he diagnosed the ECU & BSI unit was faulty.These were replaced along with the ignition barrel and key. it all seems to have solved the problems with the electrical things that were faulty, but the van will not start now, it turns over, and sounds like it wants to start but it will not fire.I have been told that there is a coded valve or something simular on the fuel pump !!!!
I would really like to know any ideas or knowledge any body has on this subject, as i need the van for work and its just sat on my drive with no MOT or tax(SORN) i cant move it to take it to a garage because it has no tax and i cant take it for an MOT because it wont start AAAGHHHH  !!!!!!!
Please help.
Cheers Guys many thanks in advance for help.
JOHN
Reply
#2
(06-06-2016, 08:23 PM)Reedy Wrote:  Hi Guys, I have recently bought a 2003 berlingo van. 1.9 D. Engine code WJY.
I had a problem with the  MOT, as the STOP light on the dash would not go off and constantly beeped. The fuel gauge also didnt work and wipers were a bit dodgy. I had a auto electrician out to the van and he diagnosed the ECU & BSI unit was faulty.These were replaced along with the ignition barrel and key. it all seems to have solved the problems with the electrical things that were faulty, but the van will not start now, it turns over, and sounds like it wants to start but it will not fire.I have been told that there is a coded valve or something simular on the fuel pump !!!!
I would really like to know any ideas or knowledge any body has on this subject, as i need the van for work and its just sat on my drive with no MOT or tax(SORN) i cant move it to take it to a garage because it has no tax and i cant take it for an MOT because it wont start AAAGHHHH  !!!!!!!
Please help.
Cheers Guys many thanks in advance for help.
JOHN

Hi John. Try taking out the shunt fuse in the fuse box ( large grey fuse with sh on 1 side and f's on the other) this resets the BSI unit. Leave out for 15 minutes and then put it back ).   Hope this helps.... Mary
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Bottom Ball joint
Last Post:jj9
Today 08:18 PM
» Replies: 5
» Views: 44
peugeot charger
Last Post:geoff
Today 06:35 PM
» Replies: 4
» Views: 113
cutting out HDi 1.6 diese...
Last Post:Col
Today 06:15 PM
» Replies: 18
» Views: 1425
Poor cold startup 1.9
Last Post:Top drive
Today 06:10 PM
» Replies: 34
» Views: 789
hello
Last Post:ron
Today 05:22 PM
» Replies: 1
» Views: 32
Lower Ball Joint
Last Post:brodfather11
Today 03:36 PM
» Replies: 1
» Views: 47
starting problem
Last Post:brodfather11
Today 03:32 PM
» Replies: 1
» Views: 37
Washers not working
Last Post:Redjoe100
Today 03:25 PM
» Replies: 6
» Views: 140
citroen berlingo alarm
Last Post:sks01773
Today 11:28 AM
» Replies: 0
» Views: 33
Reverse light switch prob...
Last Post:ffrenchie
Today 09:48 AM
» Replies: 6
» Views: 107

Locations of visitors to this page