Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Under inflation system fault ..intermittent
#1
Hi

I had 2000km odo xtr from 2016 and have some times such a info on the tablet
[Image: 0c46b6e91cea963c81193bbed7c07837.jpg]

It happens when i plug in key and switch to first position. And it apears sporadicaly hard to say what cause it (handbrake not change anythibg)

Moreover when i check diagnostic folder in my tablet there is no fault. Also citroen dealer had not found andy faults even historic one...any idea what is that ?

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Reply
#2
It's definitely a fault - i.e. it's losing the signal from one of the valves. I'm pretty sure that the message is different if it's due to under-inflation - you'd get a yellow tyre symbol on the instruments and a different message.

If it's not storing any logs then it's going to be very difficult to diagnose. I'd bet that it doesn't keep records, whatever happens. It's probably one dodgy valve transmitter, but of course it doesn't give any clues. My older (non-touchscreen) one is just the same - when I drove with the spare on, I got a similar message, but it doesn't give any clues as to which one is the problem.

I'd suggest telling the dealer to sort it out - it's their problem. My answer would be to change all four valves - you could be messing about for ever if you try to eliminate each one in turn. They should pay the bill - it's their problem for using a system that neither tells you which one is the problem or keeps any logs.

It may be that the central system is the problem, but I can't see any way of isolating the problem without first changing all the valves. It's not how I'd design a system!
Reply
#3
The problem is that its probably new system without "inside tyres"valves basing only on esp/abs parameters

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Reply
#4
Its some software bug in citroen indirect tpms system (berlingo manufactured from january 2016) ..german fellows recognised problem and probably new ecu soft will be cure for that issue ..till than anyone who expirience short info about tpms system fault should activste door autolock which solves tpms issue.... checked and worked

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Reply
#5
(19-07-2016, 06:58 PM)andy-M Wrote:  Its some software bug in citroen indirect tpms system (berlingo manufactured from january 2016) ..german fellows recognised problem and probably new ecu soft will be cure for that issue ..till than anyone who expirience short info about tpms system fault should activste door autolock which solves tpms issue.... checked and worked

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Glad I read this :Smile just turned my autolock off and just started getting the alarm :Smile Will make a not of this and when I take it in for its first service next year, hopefully it will get loaded up!
Reply
#6
An update? Progress?

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Poor cold startup 1.9
Last Post:Top drive
Today 07:56 AM
» Replies: 31
» Views: 691
Washers not working
Last Post:Redjoe100
Today 07:55 AM
» Replies: 4
» Views: 82
peugeot charger
Last Post:3rensho
Today 06:46 AM
» Replies: 3
» Views: 81
Aftermarket radio stalk C...
Last Post:Matt Haigh
Yesterday 11:53 PM
» Replies: 7
» Views: 251
Reverse light switch prob...
Last Post:willpisme
Yesterday 10:02 PM
» Replies: 4
» Views: 64
Carpet
Last Post:Shaunchippy95
Yesterday 09:50 PM
» Replies: 0
» Views: 33
2-Button Key Upgrade
Last Post:Matt Haigh
Yesterday 09:24 PM
» Replies: 0
» Views: 35
Fuel consumption
Last Post:ron
Yesterday 06:28 PM
» Replies: 9
» Views: 217
Heyup
Last Post:polar
Yesterday 05:03 PM
» Replies: 7
» Views: 311
Amateur radio
Last Post:nicko
Yesterday 04:06 PM
» Replies: 25
» Views: 8288

Locations of visitors to this page