Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Van wont start now
#1
Guys and Girls Im starting to think I have bought a pig in a poke. Van was running fine parked it up and went back 10 min later. Wont start. The wiper moves no matter if its off or on ? The gauges and warning lamps look OK and no buzzing ? 
Ony thing I notice is that the Display on the Dash that shows the radio info is really dim now and its lost the date and time ?
This sounds more electrical ? Any help would be great 

**Update**
Just checked the Van again and it has no lights no indicators and no window wipers but has hazard lights , The Elec windows work fine
no blower and the lights for the heaters and window switches are illuminated ?
The heater warning light comes on and goes off fine when i turn the key ?.
Checked the fuses in the fuse box next to the battery and they seem fine as well?
Im lost now ??????????

Mark
Reply
#2
Won't start as in not turning over or turning over & not starting?Model & eng type helps.
Strawberry flavoured windows  Dodgy
Reply
#3
Have you checked the battery low voltage can cause allsorts of issues when trying to start. You may need to do a bsi reset
Are we there yet????? No we fecking ain`t  gggggrrrrrrr
Ex 1.6hdi van now 3 seater 1.4 multispace
Reply
#4
It's a 1.9d 2004 van. I had a look at the reset bits but the key fob don't work
Reply
#5
It turns over no problem. The dash looks normal no strange lights. The radio/clock display has reset it's self and is dim.
Reply
#6
You can skip the part about operating the remote when you do a bsi reset.
Are we there yet????? No we fecking ain`t  gggggrrrrrrr
Ex 1.6hdi van now 3 seater 1.4 multispace
Reply
#7
It sounds like a duff battery or alternator to me, otherwise I would see if you can get it read by someone with a Lexia to see if the BSI has corrupted.
Reply
#8
If I take the battery out and charge it would that be enough to test it?
Reply
#9
If the battery holds charge it will, but you have to be careful disconnecting it. Wind drivers window down, turn off everything in the car, get out, wait 3 minutes and then disconnect.
Reply
#10
Cheers Dan thanks. I think the battery is holding a charge as the windows seem to go up and down at their normal speed. I will try tonight when I get in from work then take the battery out and charge it over night and see what happens. ? I'm starting to which I had stayed clear of buying the van now

Sent from my A0001 using Tapatalk
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
1.6 hdi 90bhp Turbo and i...
Last Post:peteh80
Today 06:58 AM
» Replies: 4
» Views: 219
Running on chip oil
Last Post:polar
Today 04:07 AM
» Replies: 1
» Views: 27
Poor cold startup 1.9
Last Post:Top drive
Today 12:24 AM
» Replies: 40
» Views: 1094
2004 Berlino Aerial
Last Post:brodfather11
Yesterday 10:48 PM
» Replies: 1
» Views: 43
Washers not working
Last Post:Lighty
Yesterday 09:09 PM
» Replies: 11
» Views: 312
Reverse light switch prob...
Last Post:Col
Yesterday 07:22 PM
» Replies: 12
» Views: 272
2005 2.0 HDI Siemens pump...
Last Post:Woodyrvf750
Yesterday 07:05 PM
» Replies: 0
» Views: 40
Fuse is burning all the t...
Last Post:fernandoblas
Yesterday 05:23 PM
» Replies: 12
» Views: 419
HELP! Smashed passenger w...
Last Post:Sootyfoot
Yesterday 04:31 PM
» Replies: 2
» Views: 82
Diagnostic "gear" / Softw...
Last Post:cancunia
Yesterday 04:19 PM
» Replies: 15
» Views: 623

Locations of visitors to this page