Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
srceen wash pump.
hi folks  the screen wash on my 04  has stopped working i can hear the motor going but no water. im supecting the pump could be blocked. ive a mot due in a couple of weeks so i have to sort it. can you tell me how to get at the pump is it behind the bumper. (hope i dont have to remove it )  thanks.
Have you tried taking the tube that goes to the washer jets off and blowing back towards the motor ? This may clear a blockage.

remove wheel arch liner make sure pump is pumping through pipe if pumping suspect blocked jets, if not replace pump. They freeze you try and use them and snap off impeller.
Satellitemark yes i tryed that but no go.
polar yes i took off the jets and blew through no blockage in them i tryed the pump with the jet off just the pipe but nownt. so ive just ordered a new pump online . but was wondering how to get to it.
thanks for your replies.
Polar says it's behind the wheel arch liner, I did the same job on my b9 with a replacement obtained on eBay , it took about 30 mins to do, it will make life easier if you jet wash the arch line before starting work, also stand back as you remove the pump from the tank as the water will flood out !

If it's similar to my b9 the procedure is
Remove wheel
Remove clips and arch liner
Unclip pump electrics
Pull pump from tank
Swap pipes from old pump to the new one.
Reassembly is the reverse of above .


Sent from my Vodafone Smart ultra 6 using Tapatalk
thanks for that ill fit it when arrives. ill put up how i got on with it.
You may find it has a clogged up rubber boot/seal around the pump, kinda like a grommet that fits in the bottle with a rubber sock with small piercings in the end that clog up, often a whip out and clean will allow it to fill again and pump once more, not all have this but it can totally screw your pumps operation up Wink

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.



Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
cooling fans
Last Post:blueiceplus
Today 06:56 AM
» Replies: 2
» Views: 62
My Berlingo Camper build....
Last Post:Sootyfoot
Today 05:11 AM
» Replies: 6
» Views: 294
Roof bars for VTR?
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 09:40 PM
» Replies: 4
» Views: 89
2005 Berlingo - Aussie Ow...
Last Post:martybelfasthdi
Yesterday 07:50 PM
» Replies: 14
» Views: 266
Eco activated but engine ...
Last Post:doofer
Yesterday 07:50 PM
» Replies: 22
» Views: 514
Front camber out of align...
Last Post:Col
Yesterday 06:46 PM
» Replies: 11
» Views: 241
P1351 fault code.
Last Post:Boxer
Yesterday 06:28 PM
» Replies: 13
» Views: 778
Upgrading DAB radio recep...
Last Post:Tree
Yesterday 06:26 PM
» Replies: 14
» Views: 2528
Overheating & part number...
Last Post:kevin58
Yesterday 05:55 PM
» Replies: 36
» Views: 17327
Last Post:ron
Yesterday 04:20 PM
» Replies: 4
» Views: 90

Locations of visitors to this page