Thread Rating:
  • 6 Vote(s) - 3.17 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
The inicators don't stay on.
2003 Berlingo 1.9D

The right is worse than left but basically I have to hold the indicator stalk firmly in position to keep indicating.

Sometimes even then it's hit and miss.

Is it a common problem with an easy fix? (I hope so, haha)

Any advice appreciated.
Many thanks.
Same thing happened to my MK2 twice.

Have a look at the 'How to get to Berlingo COM 2000 Unit' Thread
[fon‌t=Times New Roman]Sole Member and President for LIFE![/font]
Thanks, so do you think I'm going to need new stalks?
(03-12-2011, 11:56 PM)MattFreeman Wrote:  Thanks, so do you think I'm going to need new stalks?

If remember right the entire unit with the stalks on was replaced by the dealer under warranty, but the same thing happened again not long afterwards when using the left indicator position.
Suspect it was a broken piece in the switch body rather than an electrical one.
It was on an 07 MK2 XTR.

Sure that someone else on the Forum will be able to offer more info.

[fon‌t=Times New Roman]Sole Member and President for LIFE![/font]
It's definitely a mechanical problem in the stalk (a piece broken) not an electrical connection issue.
Does anyone know if it's fixable with some ingenuity and some epoxy glue perhaps?

I guess the first thing is to take it all apart.
Does anyone have anything more to offer?
Solved! I took the covers off (without removing the whole assembly and steering weel) I then gave all the internals a good flooding of contact cleaner (solvent in a spray can) and operated the mechanism 50 or 60 times. Now my indicators stay on and operate perfectly every time. It must have just been some grime/ corrosion on the contact. Happy days!
Glad to hear it was a simple fix, did you follow the removal tutorial that is on the forum out of interest?
Want Help with the Forum? Read Help Documents Here
 [Image: mybbsig.php]

I didn't need to Andre, I just removed the plastic covers which was quite self explanatory.

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.



Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
cooling fans
Last Post:blueiceplus
Today 06:56 AM
» Replies: 2
» Views: 62
My Berlingo Camper build....
Last Post:Sootyfoot
Today 05:11 AM
» Replies: 6
» Views: 294
Roof bars for VTR?
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 09:40 PM
» Replies: 4
» Views: 89
2005 Berlingo - Aussie Ow...
Last Post:martybelfasthdi
Yesterday 07:50 PM
» Replies: 14
» Views: 266
Eco activated but engine ...
Last Post:doofer
Yesterday 07:50 PM
» Replies: 22
» Views: 513
Front camber out of align...
Last Post:Col
Yesterday 06:46 PM
» Replies: 11
» Views: 241
P1351 fault code.
Last Post:Boxer
Yesterday 06:28 PM
» Replies: 13
» Views: 778
Upgrading DAB radio recep...
Last Post:Tree
Yesterday 06:26 PM
» Replies: 14
» Views: 2528
Overheating & part number...
Last Post:kevin58
Yesterday 05:55 PM
» Replies: 36
» Views: 17327
Last Post:ron
Yesterday 04:20 PM
» Replies: 4
» Views: 90

Locations of visitors to this page