Thread Rating:
  • 20 Vote(s) - 3.7 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
consequence of fitting after market radio
#1
Mk 3 VTR 2008. If i change the Citroen radio to an aftermarket, since the controls to adjust the trip comp display are on the factory radio does this mean the inbuilt display in the middle of the dashboard just go black after the new radio is fitted ?, some of the info like miles left in tank I do actually find quite useful
Reply
#2
Everything stays the same except there's no radio station displayed. My trip computer controls are on the end of a stalk and still work as normal.

Reply
#3
I was wondering about this myself as I am thinking about fitting a double-DIN satnav/dvd player.
But how would you set the clock,that's done via the radio isn't it?
2010 XTR in black with bells and whistles

[Image: 5A50i.jpg]
Reply
#4
Yes it is but the clock just keeps on working with the factory fitted radio unplugged (I've tried it briefly). I will be able to tell you more info in about a week when my new radio/cd comes. It has a adapter so that the steering column control works too.
Reply
#5
The new radio/cd has been in now for 4 days and the standard clock is displaying and keeping time normally.
Reply
#6
(23-01-2012, 12:48 AM)Fletch Wrote:  The new radio/cd has been in now for 4 days and the standard clock is displaying and keeping time normally.

That's good to know,but how will you reset the time when the clocks go forward?
2010 XTR in black with bells and whistles

[Image: 5A50i.jpg]
Reply
#7
I don't think I'll bother with it, the new radio displays the time anyway.
Reply
#8
When it was time to change clock you disconnect battery on the hour and reconnect to lose or gain hour it would only have to be done every 6 months so not so bad
Reply
#9
How does disconnecting and reconnecting the battery change the clock?
Perhaps it could be done more conveniently by removing a fuse.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Running on chip oil
Last Post:polar
Today 04:07 AM
» Replies: 1
» Views: 12
Poor cold startup 1.9
Last Post:Top drive
Today 12:24 AM
» Replies: 40
» Views: 1081
2004 Berlino Aerial
Last Post:brodfather11
Yesterday 10:48 PM
» Replies: 1
» Views: 35
Washers not working
Last Post:Lighty
Yesterday 09:09 PM
» Replies: 11
» Views: 304
Reverse light switch prob...
Last Post:Col
Yesterday 07:22 PM
» Replies: 12
» Views: 263
2005 2.0 HDI Siemens pump...
Last Post:Woodyrvf750
Yesterday 07:05 PM
» Replies: 0
» Views: 32
Fuse is burning all the t...
Last Post:fernandoblas
Yesterday 05:23 PM
» Replies: 12
» Views: 417
HELP! Smashed passenger w...
Last Post:Sootyfoot
Yesterday 04:31 PM
» Replies: 2
» Views: 74
Diagnostic "gear" / Softw...
Last Post:cancunia
Yesterday 04:19 PM
» Replies: 15
» Views: 619
Berlingo Parts
Last Post:malgpz900
Yesterday 10:20 AM
» Replies: 1
» Views: 91

Locations of visitors to this page