Thread Rating:
  • 7 Vote(s) - 3.43 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1.4 Forte Multispace Washers dead!
#1
Wink 
Can anyone help? I have a 2001 1.4 Forte Multispace and the washers for the wipers are dead.
Read some threads in here and heard about checking the fuses but can't see which one it would be.
Have read some threads saying under the bonnet, others say uder dashboard drivers side. 5A or 10A nobody seems sure.
Can anyone tell me where the fuse for the washers would be (in simple terms as I can't see them numbered).
Sorry to have to ask but would appreciate the help of someone who's had this and can point me in the right direction.
If you can help I'd be grateful.
Cheers
Reply
#2
Daft question but are you sure they are not just frozen up???
Berlingo Multispace 2.0HDI '54 reg Mediterranean Blue
Reply
#3
(11-02-2012, 05:09 PM)andy-womble Wrote:  Daft question but are you sure they are not just frozen up???

Appreciate thought, the fluid is >60% winter concentrate and not frozen. In sun today and sheltered from chill of wind.
Been like this a week and no noise from the motor hence wonder if fuse issue.
Wipers still work so think the stalk is ok on the steering wheel.
Cheers
Reply
#4
Try putting the wipers on then pull back the stalk mine have a bit of a problem sometimes. Its been in for inspection but cant fault anything.
I DO MISS MY BERLINGO Heart
Reply
#5
(11-02-2012, 04:30 PM)GoodasGold Wrote:  Can anyone help? I have a 2001 1.4 Forte Multispace and the washers for the wipers are dead.
Read some threads in here and heard about checking the fuses but can't see which one it would be.
Have read some threads saying under the bonnet, others say uder dashboard drivers side. 5A or 10A nobody seems sure.
Can anyone tell me where the fuse for the washers would be (in simple terms as I can't see them numbered).
Sorry to have to ask but would appreciate the help of someone who's had this and can point me in the right direction.
If you can help I'd be grateful.
Cheers

On the Mk2 the fuse box you want is by the battery under the bonnet, (I see no reason why it would be elsewhere on the Mk1)
I cannot recall which number fuse it is, I think it's either 7 or 13
Reply
#6
Could possibly be the pump had to replace one other week on a Peugeot partner was about 12 quid from dealer
Reply
#7
Hi, There are 2 fuse boxes. 1 in engine bay and other behind panel under streering column. Acording to Haynes manual the wipe/wash is the 25amp fuse FB. The owners manual should show which one.
Griff
Landmark
Ex 1.4 Berlingo Multispace
Reply
#8
My vote is for the pump itself. Is located up, and to the right, above offside wheelarch liner. Is easy to change and costs about 14 quid I think. Is a common fault.

Is worth checking all fuses with a test lamp though, would only take 10 minutes??
Adam..2003..1.9D..LX..Silver Crew Cab Van.....
If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried.
Reply
#9
(12-02-2012, 02:19 PM)Landmark Wrote:  Hi, There are 2 fuse boxes. 1 in engine bay and other behind panel under streering column. Acording to Haynes manual the wipe/wash is the 25amp fuse FB. The owners manual should show which one.
Griff

Thanks Landmark - sorry but don't have the Owners Manual but do have a Haynes Manual.

In the Haynes there is no mention of the Washer fuse - both the Front and Rear Motors work.

Think I'll have to get an Owners Manual to direct me to the fuse in question.

Can't see a 25A fuse listed in the Fuse Table on Section 12.20 of Haynes Manual - if you can check the Owners Manual culd you confirm layout please?

Cheers
Reply
#10
(13-02-2012, 07:21 PM)GoodasGold Wrote:  
(12-02-2012, 02:19 PM)Landmark Wrote:  Hi, There are 2 fuse boxes. 1 in engine bay and other behind panel under streering column. Acording to Haynes manual the wipe/wash is the 25amp fuse FB. The owners manual should show which one.
Griff

Thanks Landmark - sorry but don't have the Owners Manual but do have a Haynes Manual.

In the Haynes there is no mention of the Washer fuse - both the Front and Rear Motors work.

Think I'll have to get an Owners Manual to direct me to the fuse in question.

Can't see a 25A fuse listed in the Fuse Table on Section 12.20 of Haynes Manual - if you can check the Owners Manual culd you confirm layout please?

Cheers

Front and rear motors work? do you mean you can hear the pump working?
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Heated wing mirrors
Last Post:Bricky Ken
Yesterday 11:57 PM
» Replies: 0
» Views: 15
1.6 hdi 90bhp Turbo and i...
Last Post:Floydster
Yesterday 11:07 PM
» Replies: 1
» Views: 81
how many miles on yours ?
Last Post:Silverberlingo
Yesterday 10:59 PM
» Replies: 17
» Views: 765
1.6 16v petrol cambelt
Last Post:geoff
Yesterday 10:24 PM
» Replies: 5
» Views: 114
Door locking but unlocked
Last Post:DanielEZY0252
Yesterday 09:45 PM
» Replies: 0
» Views: 11
12v for lighter front
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 09:07 PM
» Replies: 8
» Views: 183
2.0 HDi fuel issues as pe...
Last Post:G.mk3
Yesterday 07:17 PM
» Replies: 5
» Views: 69
zx1 extralube
Last Post:sks01773
Yesterday 06:07 PM
» Replies: 0
» Views: 42
citroen berlingo desire 1...
Last Post:sks01773
Yesterday 05:57 PM
» Replies: 5
» Views: 133
2012 enterprise berlingo ...
Last Post:Johny555
Yesterday 05:37 PM
» Replies: 9
» Views: 211

Locations of visitors to this page