Thread Rating:
  • 7 Vote(s) - 1.86 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Washer pump suddenly stopped working
#1
Had a similar problem last year after cold spell with C1 turned out the fuse had blown, is ths likely with the Berlingo too. Was working before temp went down to -10 at the weekend.

If so which fus do I replace and here.

Thanks in advance.
Reply
#2
(14-02-2012, 05:14 PM)SteveF Wrote:  Had a similar problem last year after cold spell with C1 turned out the fuse had blown, is ths likely with the Berlingo too. Was working before temp went down to -10 at the weekend.

If so which fus do I replace and here.

Thanks in advance.

HI, could be under the bonnet on the passenger side, big black plastic box. worth a look:wave:
Reply
#3
Hi i just literally fixed mine '10' plate.

The fuse is located in the under bonnet fuse box, f3, a small red 10A fuse. 52p from maplins.

It is mentioned in the vehicles handbook in the fuse section p119 as 'front and rear wash-wipe pump' although the diagram of the fuse box does differ a little to mine; however the fuse slots in the boxes are labelled f1,f2... Etc.. And is still position f3.
[+] 1 user says Thank You to mikey-s for this post
Reply
#4
The washer pump may burn out if water freezes, so it might not be the fuse, but the actual pump itself. This happened to me as my front one worked but back one had failed. Then when the front one went, we put in new fuse and both still failed. Bought a replacement pump for £9.40 odd on ebay and fitted it ourselves, via front wheel arch flap. You will need to remove wheel for better access. Quite simple to fit as it literally is just pull one off and put other on. Just a bit difficult if you are a large person, but my OH is small so found it easy to do. Once that had been done, both worked once more. Now the wiper has stuck in mid swipe, so need to look at that bit now. (rear one). But that is a job for warmer days.
[+] 1 user says Thank You to horseunderwater for this post
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
1.6 16v petrol cambelt
Last Post:cancunia
Yesterday 11:59 PM
» Replies: 13
» Views: 262
Ncb help
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 10:32 PM
» Replies: 5
» Views: 152
Saying Hello
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 10:25 PM
» Replies: 1
» Views: 28
1.6 hdi 90bhp Turbo and i...
Last Post:Floydster
Yesterday 07:48 PM
» Replies: 3
» Views: 140
Heated wing mirrors
Last Post:Trevor
Yesterday 07:06 PM
» Replies: 3
» Views: 92
2025 Diesel Ban
Last Post:Tree
Yesterday 06:17 PM
» Replies: 15
» Views: 358
Hello
Last Post:Johny555
Yesterday 06:04 PM
» Replies: 1
» Views: 20
Roof noise
Last Post:Veitcast
Yesterday 05:48 PM
» Replies: 0
» Views: 34
Fuel consumption
Last Post:Opensauce
Yesterday 05:37 PM
» Replies: 3
» Views: 57
Lexia clone that works wi...
Last Post:kennard
Yesterday 02:59 PM
» Replies: 58
» Views: 1843

Locations of visitors to this page