Thread Rating:
  • 11 Vote(s) - 3.45 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
heater/airco fan knob
#1
Our first little niggle on 2002 Mk1 1.6 16v 'Lingo:
The fan knob will only turn to the right. It looks as if it should turn to the left (anticlockwise) as well, as it shows a little symbol which I assume means 'recycle in-car air'. It won't budge to the left, whether the airco is on or off. Am I missing something in the rather unclear owner's manual, or is something bust? The fan and airco work fine with the knob turned to the right.
All suggestions gratefully received!
Reply
#2
It should turn to the left too yes.......

Maybe something is blocking it's movement , but what??
Adam..2003..1.9D..LX..Silver Crew Cab Van.....
If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried.
[+] 1 user says Thank You to adam3rdcanvey for this post
Reply
#3
(20-03-2012, 06:59 PM)adam3rdcanvey Wrote:  It should turn to the left too yes.......

Maybe something is blocking it's movement , but what??

Ah Ha! What indeed, sir? You confirm my suspicions.
I wonder does the knob turn a valve directly (common axle), or does it function through cables or mysterious BSI electrics? If the former (i.e.valve), perhaps an undesirable foreign body, presumably now deceased, has entered the valve and is blocking its flap??? Mouse? Bat? Piece of sandwich? How much dashboard should I dismantle?

Good to know that I haven't missed something else I might have to turn on or off before the knob will turn!
Thanks,
R.
Reply
#4
As a newbie to posting on forums - a dumb question: Which button did I press by mistake to put the brightly coloured 'not solved' in this thread's subject? Wasn't deliberate, and I haven't seen it anywhere else! Didn't mean to be pushy or anything.... How would I remove it?
The problem isn't solved yet, but it's not urgent. I'm still enjoying just using the car so much I'm not going to start taking things apart just yet. When I tackle it I'll post the results.
R.
Reply
#5
Wait until it's sorted, then mark it as "solved".

Hope you get a satisfactory conclusion
[+] 1 user says Thank You to Coco for this post
Reply
#6
Thanks. Will do.
Reply
#7
This is now thoroughly solved!
See the HowTo I've put in the Mk1 section.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
New PureTech 110 S&S Flai...
Last Post:Jed Clampit
Today 09:04 PM
» Replies: 3
» Views: 43
What website to pass time...
Last Post:Solent
Today 08:32 PM
» Replies: 0
» Views: 14
Berlingo Parts
Last Post:Sb12
Today 07:56 PM
» Replies: 0
» Views: 18
Rear hub nut torque setti...
Last Post:jj9
Today 07:55 PM
» Replies: 15
» Views: 229
temperatue dial
Last Post:Kokain
Today 05:28 PM
» Replies: 3
» Views: 65
Trip Computer on Type A M...
Last Post:cancunia
Today 03:50 PM
» Replies: 0
» Views: 22
Loud beeping from radio u...
Last Post:nicko
Today 03:49 PM
» Replies: 3
» Views: 107
Ligts won't go off!
Last Post:Berlingos12
Today 02:50 PM
» Replies: 10
» Views: 467
DW8 engine tapping
Last Post:brodfather11
Today 08:30 AM
» Replies: 1
» Views: 73
Washers not working
Last Post:Luis Rosa
Today 07:47 AM
» Replies: 8
» Views: 229

Locations of visitors to this page