Thread Rating:
  • 7 Vote(s) - 2.29 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
indicator fault
#1
hello
did a search but can't see a similar fault.

neighbours van 2005 hdi, no driverside indicators,front nor back, neither when using hazard switch nor from the stalk.
All fuses are ok ( hope I got them all )

I'm suspecting an issue with a towbar fitted last year. I think there should have been a bypass relay installed.
I have yet to inspect the towbar electrics.
I did a reset etc.. fault remains. If the worst has been done to the BSI what's the best option, replace or repair.
thanks for reading..
Reply
#2
Hi, are the front wing side repeaters working?
Do you get the audible sound when o/s indicators selected & do you get the tell tales lighting on the dash?
And the obvious one - are the lamps ok ?

Check the tow bar electrics, if they look ok try plugging a trailer/ caravan in and seeing if you get the indi's on them working.

Let us know your results. :thumbsup:
2006 2.0hdi 600 with bench seat.  Cool
[+] 1 user says Thank You to Rustscrat for this post
Reply
#3
no repeaters working either,
yes when stalk is moved do have the audible noise but at faster speed, like the old flasher units when a bulb is blown :-)
if the hazards are pressed speed goes back to normal

I had no details of the fuses layout, but could find none blown. I'm wondering is it the case that if the bsi does detect a fault on that side( say the spliced towbar wires are earthing) that it can shut down bulb output voltage to that side.
thanks for reading.
Reply
#4
The indicators are fed directly from the Bsi.
I would carefully inspect the tow bar wiring - usually it will be behind one of the rear light clusters - I'd try the offside one seeing you're having trouble with that side. Sounds like a short or something dragging the voltage down.
The Bsi monitors the current drawn by the lamps so if there is something a miss ie blown lamp etc you get the fast flashing indication.
If you don't need the tow bar, disconnect the wiring and see what happens.
Let us know how you get on. :thumbsup:
2006 2.0hdi 600 with bench seat.  Cool
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
how many miles on yours ?
Last Post:Wyvern
Today 10:27 AM
» Replies: 18
» Views: 807
Roof noise
Last Post:Opensauce
Today 09:59 AM
» Replies: 2
» Views: 65
Rear light Cluster
Last Post:Opensauce
Today 09:50 AM
» Replies: 3
» Views: 84
12v for lighter front
Last Post:ffrenchie
Today 09:49 AM
» Replies: 14
» Views: 316
Saying Hello
Last Post:ghost123uk
Today 09:07 AM
» Replies: 2
» Views: 45
lubricating door
Last Post:brajomobil
Today 08:05 AM
» Replies: 2
» Views: 85
Lexia clone that works wi...
Last Post:brajomobil
Today 08:02 AM
» Replies: 59
» Views: 1861
Heated wing mirrors
Last Post:3rensho
Today 04:30 AM
» Replies: 4
» Views: 126
1.6 16v petrol cambelt
Last Post:cancunia
Yesterday 11:59 PM
» Replies: 13
» Views: 312
Ncb help
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 10:32 PM
» Replies: 5
» Views: 162

Locations of visitors to this page