Thread Rating:
  • 13 Vote(s) - 2.69 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
heater blower
#1
hi folks

im new to this forum

my 2005 hdis heater fan has stopped working on all levels, how do i access the blower itself? i know its a common problem, i know its located behind glovebox but how do i get at the dam thing lol?

paul
Reply
#2
Get to it from underneath, pull the caret down, three screws holding it in.
Somedays you're the pigeon, Somedays you're the statue.
Reply
#3
Hi, do a search for heater blower resistor on the forum.
Might give you some pointers Confusedtudy:

Confusedalut:
2006 2.0hdi 600 with bench seat.  Cool
Reply
#4
hi folks

thanks for the replies, is starhead screws or torx type screws holding it in?
Reply
#5
(23-03-2012, 08:18 AM)paul coey Wrote:  hi folks

thanks for the replies, is starhead screws or torx type screws holding it in?

Most probably Torx.Confusedalut:
2006 2.0hdi 600 with bench seat.  Cool
Reply
#6
(23-03-2012, 02:12 PM)Rustscrat Wrote:  
(23-03-2012, 08:18 AM)paul coey Wrote:  hi folks

thanks for the replies, is starhead screws or torx type screws holding it in?

Most probably Torx.Confusedalut:

6mm headed self tappers on mine.
Reply
#7
Have a read of this. May help:

Blower repair / removal

They should be 6mm bolts you can remove with a standard rachet set.
Reply
#8
I'm stuck with this... I took my blower apart from a 02 berlingo multispace. There is no transistor pack inside it. The blower only works on the highest speed setting, 4.

Is the transistor pack/heat sink thing hidden somewhere else?
Reply
#9
(15-11-2012, 10:26 PM)Conceptguy Wrote:  I'm stuck with this... I took my blower apart from a 02 berlingo multispace. There is no transistor pack inside it. The blower only works on the highest speed setting, 4.

Is the transistor pack/heat sink thing hidden somewhere else?

My 2003 2.0 hDi does exactly the same (stuck on 4), and I've just bought a new resistor which hope to fit over the weekend...
Hopefully thats whats wrong with it anyway:whistle:
Reply
#10
Thanks. Ive taken the blower motor out but there is no transistor pack attached. I assume by all the pictures I've seen it should be attached to the motor housing??
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Rear hub nut torque setti...
Last Post:El Berlingo
Today 01:14 PM
» Replies: 3
» Views: 44
Poor cold startup 1.9
Last Post:jj9
Today 09:42 AM
» Replies: 35
» Views: 844
peugeot charger
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 11:28 PM
» Replies: 5
» Views: 164
hello
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 11:16 PM
» Replies: 2
» Views: 56
XTR heater control bulb r...
Last Post:VicG
Yesterday 10:57 PM
» Replies: 0
» Views: 40
Fuel consumption
Last Post:ron
Yesterday 09:41 PM
» Replies: 12
» Views: 307
Rear Wiper Motor
Last Post:minisandfords
Yesterday 08:48 PM
» Replies: 2
» Views: 96
Lower Ball Joint
Last Post:brodfather11
Yesterday 08:38 PM
» Replies: 2
» Views: 102
Bottom Ball joint
Last Post:Andyy
Yesterday 08:26 PM
» Replies: 6
» Views: 117
cutting out HDi 1.6 diese...
Last Post:Col
Yesterday 06:15 PM
» Replies: 18
» Views: 1479

Locations of visitors to this page