Thread Rating:
  • 8 Vote(s) - 3 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1.9D 2006 600 LX
#1
Bug 
I have a Citroen Berlingo 2006 1.9D 600 LX Citroen/Siemens.
with over 130000 on the clock.

The problem is a hot start issue. Starts without any problems from cold. Once run for any length of time, and I stop. When I go to turn the key, after the glow plug light has gone out, there will be either a free spinning starter motor, or the engine will turn but won't start first time round, can take up to 7 turns of the key before I get a start, though the average is 3 turns of the key before starts. There is the big red STOP on the dash.

I've got four ideas of what it may be.

1. Problem with immobilizer
2. Fuel management problem.
3. Starter motor (but this would be inconsistent with other starter motor problem I've had in the past.)
4. Problem with engine/electric management system or computer chip.
Reply
#2
I think the starter motor is a separate problem-sorry to be of no more use than that.
Reply
#3
At mileage I would say valve clearances need adjusting?

STOP light could be brake fluid low in reservoir, needs to be topped right up....

good luck

Adam..2003..1.9D..LX..Silver Crew Cab Van.....
If at first you don't succeed, destroy all evidence that you tried.
Reply
#4
Cool thanks for the info guy's i'm going yo try the reset thing and see what happens.
Reply
#5
Hi Guy's after some time of serching the net and with my starting issue starting to get worse I took it in to the shop to replace the starter motor, and by all acounts it's now fix I'll give it a few days of running first to certain, but the little girl has started with out any issues so far.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Running on chip oil
Last Post:cancunia
Today 09:51 AM
» Replies: 4
» Views: 62
2004 Berlino Aerial
Last Post:malgpz900
Today 09:37 AM
» Replies: 3
» Views: 56
2005 2.0 HDI Siemens pump...
Last Post:cancunia
Today 09:05 AM
» Replies: 1
» Views: 54
1.6 hdi 90bhp Turbo and i...
Last Post:peteh80
Today 06:58 AM
» Replies: 4
» Views: 232
Poor cold startup 1.9
Last Post:Top drive
Today 12:24 AM
» Replies: 40
» Views: 1107
Washers not working
Last Post:Lighty
Yesterday 09:09 PM
» Replies: 11
» Views: 321
Reverse light switch prob...
Last Post:Col
Yesterday 07:22 PM
» Replies: 12
» Views: 285
Fuse is burning all the t...
Last Post:fernandoblas
Yesterday 05:23 PM
» Replies: 12
» Views: 423
HELP! Smashed passenger w...
Last Post:Sootyfoot
Yesterday 04:31 PM
» Replies: 2
» Views: 89
Diagnostic "gear" / Softw...
Last Post:cancunia
Yesterday 04:19 PM
» Replies: 15
» Views: 631

Locations of visitors to this page