Thread Rating:
  • 19 Vote(s) - 2.53 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
indicator problem
when i am turning right and i turn on my indicator more times than not it also puts on my headlights.this can happen wheather i have my lights on or not
any ideas on what the problem could be
Take your boxing gloves off when driving!
[+] 1 user says Thank You to evdama for this post
Likely to be your Com 2000 unit. This is the "switch" assembly on the end of the indicator stalk around the steering column.

the horn isnt working either would this be connected
Mine does the same but it puts main beam on, sometimes it does it a lot then it stops for a bit , the last time mine did it was two months ago and I don't fancy paying out for a new unit
Mine has just started doing similar things too and apparently it's the Comm 2000 Unit that's at fault.

Specific problems that I have:
- When unlock the car and open the driver door the lights on warning beep sounds even though lights are off (stops beeping when the door is closed).
- When turn ignition on the headlights come on.
- When indicating right the indicator flashes 4 times then stops, and the headlights come on if not already on.

The most annoying problem is the indicator not working properly but it works fine if I switch sidelights or headlights on so I've just been switching lights on as soon as I get in the car.

I've been quoted £220 to get the Comm 2000 Unit replaced, which I will do eventually, but I'm in no hurry since the problems are not showstoppers.

Check the basic things before taking the plunge for a new control unit.
Do a Bsi shut down then -
Unplug / plug all the connections at the back of the unit, it might be just a tarnished connection in need of re-seating.
Check fuse 4 & 14 - these feed the comms + the general supply to the unit.
Check the earth connection MC43 - this is strangely enough behind the center interior light.
Do Bsi boot up procedure.

And lastly before you take the plunge and fork out the dosh - if you can be without it for a few days or so, you could post it to me to check over / test / repair if possible, after all what have you got to lose. :thumbsup:
2006 2.0hdi 600 with bench seat.  Cool

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.



Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Lack of power Then surge ...
Last Post:michaelg
Today 10:34 PM
» Replies: 6
» Views: 197
something new
Last Post:Matt Haigh
Today 10:26 PM
» Replies: 1
» Views: 44
Last Post:ntm1275
Today 09:51 PM
» Replies: 2
» Views: 67
Last Post:ron
Today 07:46 PM
» Replies: 6
» Views: 144
Poor fuel economy.. again...
Last Post:Jane Rushby
Today 06:50 PM
» Replies: 13
» Views: 1409
Where Did you find
Last Post:Jane Rushby
Today 06:26 PM
» Replies: 93
» Views: 165494
Radio needs VIN programme
Last Post:Tomcat3
Today 06:09 PM
» Replies: 3
» Views: 137
Speedo/milometer fault
Last Post:Gixxerguyk8
Today 04:51 PM
» Replies: 10
» Views: 908
Rear reversing sensors
Last Post:tarrymittens
Today 03:55 PM
» Replies: 0
» Views: 37
Heater Matrix replacement...
Last Post:noworries81
Today 01:13 PM
» Replies: 22
» Views: 3751

Locations of visitors to this page