Thread Rating:
  • 7 Vote(s) - 2.14 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
clutch cable trouble
hello, i recently had to fit a new clucth cable due to a branch got snaped the old one, i fitted the new but it has snaped in same place, so i dont want to fit another one intill i find the proble3m. does anyone know how and why this is happening? any info would be greatfully recived,
First thing I'd check is the the route the cable follows. Make sure the branch didn't damage a pulley and leave a sharpe edge somewhere that cuts the cable.
2010 Berlingo Multispace HDi 110 with FAP. Persamos green.

[Image: ab197646.gif]
ok thanks
(08-05-2012, 08:47 AM)Trebor213 Wrote:  ok thanks
I found that mine had come adrift from the retaining hook on top of the suspension arm (easy to miss, you cant see it from below) and it dropped onto the halfshaft which nearly wore it through. Maybe check that? It depends of course where it snapped. For other posters maybe you could specify?
it snapped at the end where it conects to the clutch, i have fitted a new clutch now thinking that maybe the problem which the cable is now fine an the van drives but now have a small noise when the clutch is not ingaged!!! any help on that?
I had exactly the same problem and 2 clutch cables later ended up having a new clutch kit fitted and the problem was down to an inner?? sleeve that the thrust bearing slide on. Most people dont have this sleee replaced when having a clutch fitted and from what i can gather it seems to be a common problem

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.



Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
splayed rear wheels
Last Post:jj9
Yesterday 10:36 PM
» Replies: 7
» Views: 94
Injectors and B9 series.....
Last Post:peecee2
Yesterday 10:31 PM
» Replies: 0
» Views: 18
Dandav1985's Mk3 Berlingo
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 10:16 PM
» Replies: 8
» Views: 240
Bump and Run - Am I right...
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 10:13 PM
» Replies: 11
» Views: 146
Still on the elusive 4x10...
Last Post:doofer
Yesterday 08:47 PM
» Replies: 3
» Views: 133
Car smell...
Last Post:doofer
Yesterday 08:03 PM
» Replies: 1
» Views: 68
Dead BSI unit?
Last Post:Kez
Yesterday 07:22 PM
» Replies: 4
» Views: 107
srceen wash pump.
Last Post:landcrab
Yesterday 07:18 PM
» Replies: 7
» Views: 196
replacing diesel fuel pip...
Last Post:geoff
Yesterday 05:13 PM
» Replies: 35
» Views: 2009
2004 2.0HDi Cruise Contro...
Last Post:cancunia
Yesterday 04:57 PM
» Replies: 0
» Views: 29

Locations of visitors to this page