Thread Rating:
  • 7 Vote(s) - 4.14 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Front End Clunk
#1
Just recently when reversing and then braking at low speeds I have started to get a clunk in the front suspension. Driving forward and doing the same doesnt produce the noise but reverse again and its there. My car is a 58 XTR with 40,000 plus miles. Does that sound like drop links and if so, should it be covered on my warranty or is that seen as wear and tear? If not wehat else could it be? Do the pads start to shift in the callipers and clunk?
Reply
#2
Snap ! my 61 plate does exactly the same from 3,500 on the clock. Due its first service so was going to mention it at service time . I agree though, it sounds like pads moving in calipers.
Reply
#3
My van has always done it. It's just the pads moving slightly.
Reply
#4
Droplinks go clunk when driving over pumps etc. as i've just changed mine. They are easy to check, just look behind the wheel and check the bar the rubber and joint for any wear or damage at both ends.
Reply
#5
Just had first service today and mechanic confirmed clunk experienced above is caused by pads moving in calipers. Oh well just another clunk to add to the rest of the rattles!
Reply
#6
My van is making clunking sounds, the geezer who I brought it off mentioned the shocks. But then again neither of us have a scooby about mechanics
Reply
#7
(05-10-2012, 11:39 AM)pitpan Wrote:  Droplinks go clunk when driving over pumps etc. as i've just changed mine. They are easy to check, just look behind the wheel and check the bar the rubber and joint for any wear or damage at both ends.

You need to stop leaving those training shoes lying around... SmileSmile
Reply
#8
Hope they're not the petrol type
Strawberry flavoured windows  Dodgy
Reply
#9
If it's a good "clonk" then I'd usually suspect the wishbone trailing bush.
Reply
#10
Clunk click every trip ?
Former 2011 Mk3 XTR owner Confusedalut:
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Poor cold startup 1.9
Last Post:jj9
Yesterday 11:57 PM
» Replies: 39
» Views: 1050
2004 Berlino Aerial
Last Post:brodfather11
Yesterday 10:48 PM
» Replies: 1
» Views: 29
Washers not working
Last Post:Lighty
Yesterday 09:09 PM
» Replies: 11
» Views: 301
Reverse light switch prob...
Last Post:Col
Yesterday 07:22 PM
» Replies: 12
» Views: 254
2005 2.0 HDI Siemens pump...
Last Post:Woodyrvf750
Yesterday 07:05 PM
» Replies: 0
» Views: 29
Fuse is burning all the t...
Last Post:fernandoblas
Yesterday 05:23 PM
» Replies: 12
» Views: 415
HELP! Smashed passenger w...
Last Post:Sootyfoot
Yesterday 04:31 PM
» Replies: 2
» Views: 71
Diagnostic "gear" / Softw...
Last Post:cancunia
Yesterday 04:19 PM
» Replies: 15
» Views: 619
Berlingo Parts
Last Post:malgpz900
Yesterday 10:20 AM
» Replies: 1
» Views: 90
XTR heater control bulb r...
Last Post:Opensauce
Yesterday 09:19 AM
» Replies: 1
» Views: 85

Locations of visitors to this page