Thread Rating:
  • 8 Vote(s) - 3.38 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
having a nightmare time with aftermarket stereo
Hey folks,

I'm looking for some advice regarding the remote turn off cable.. In short... i dont have one! lol well it seems to be present.. but.. well who knows? :brickwall:
Does anyone know how to fit a new cable (hard wire it) or fix my problem as its really doing my head in!
Iv tried google but it only seems to bring up info about remote wires for amps :/

Any info at all would be appreciated


Have a search on the forum there is loads about how to wire different radios in.
Are we there yet????? No we fecking ain`t  gggggrrrrrrr
Ex 1.6hdi van now 3 seater 1.4 multispace
You don't say what problems you're having with the stereo? or what model year your Berlingo is, but I assume it's to do with the Eco-mode in the vehicle and it turning off the stereo?

what exactly do you mean by "Remote turn off cable"?, usually the "Remote" cable for stereos (or at least the ones I've fitted) is as you say to remotely turn on amplifiers etc.
Are you referring to the Red (+12v) and Yellow(switch) wires in the radio wiring loom? As far as I know you need to swap these around ie red to yellow/yellow to red.
There's some info if you search on this forum, but if you're using the right adapter for the wiring between car and stereo then there's really very little that needs doing.

Is this of any help?

[Image: auwmqc.jpg]
sorry i drive a 53 plate 2.0 hdi van, and yes i mean that my stereo stays on when i turn the ignition off.. will swapping the red and yellow wires fix this?

thanks for the info! very much appreciated!


how do i upload a picture to this post to show my wiring? i just ran out to the van to try the red to yellow, yellow to red thing but my
wiring looks nothing like the picture above.
did you try locking the doors and waiting a min. or 2 ? should turn off then..
this is the wiring at the back of my stereo


(07-10-2012, 04:47 PM)Dezjay Wrote:  did you try locking the doors and waiting a min. or 2 ? should turn off then..

yes i tried this and after a while it does turn off and then a short time after that it goes into ecomode.
what im after is for the stereo to turn off with the ignition like factory fit and other aftermarket units iv seen.

thanks for the input tho
Swap the yellow and red, that should sort you out
(08-10-2012, 07:50 AM)Coco Wrote:  Swap the yellow and red, that should sort you out

Like the new avator Coco !!!!:wave::wave::wave::wave:
Berlingo Multispace 2.0HDI '54 reg Mediterranean Blue
Appropriate - I thought anyway
hmm strange i swapped the red and yellow (it didnt remeber the settings)

and i now have that is goes on with opening the doors.. en shutsdown after one min.. .

seems like the french did not really used one way to connect it..
[+] 1 user says Thank You to Dezjay for this post

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.



Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Bump and Run - Am I right...
Last Post:jj9
Today 09:44 AM
» Replies: 13
» Views: 198
Dead BSI unit?
Last Post:ghost123uk
Today 09:03 AM
» Replies: 5
» Views: 129
Injectors and B9 series.....
Last Post:Opensauce
Today 06:55 AM
» Replies: 1
» Views: 53
2004 2.0HDi Cruise Contro...
Last Post:brajomobil
Today 06:29 AM
» Replies: 1
» Views: 57
Radio not working and ele...
Last Post:pscotty
Today 04:02 AM
» Replies: 0
» Views: 27
splayed rear wheels
Last Post:jj9
Yesterday 10:36 PM
» Replies: 7
» Views: 110
Dandav1985's Mk3 Berlingo
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 10:16 PM
» Replies: 8
» Views: 252
Still on the elusive 4x10...
Last Post:doofer
Yesterday 08:47 PM
» Replies: 3
» Views: 141
Car smell...
Last Post:doofer
Yesterday 08:03 PM
» Replies: 1
» Views: 94
srceen wash pump.
Last Post:landcrab
Yesterday 07:18 PM
» Replies: 7
» Views: 206

Locations of visitors to this page