Thread Rating:
  • 8 Vote(s) - 3.13 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rev counter not working and temp guage hardly moves!
#1
Hi all, I have a Y reg Berlingo van, 1.9D. The rev counter does not move at all, sits at zero like a lame duck, and the temp guage reads very low, sometimes never at all. Wondering if this could be linked? The heaters are hot after 5 mins driving, and the engine is not overheating, so have ruled out the thermostat. Any ideas? I am wondering if it's a BSI thing, but know little about that little box of tricksConfusedcr
atch:!
Reply
#2
Hi. To me it sounds like you might have 2 faults.
If your gauge moves but only a bit, the problem still could be your thermostat in the cooling system. This could be stuck open not allowing the temp to rise fully. These can fail open and shut.
The rev counter could be a sensor but we need to know what engine you have to identify it.
If you can identify it your self or, PM me your Vin No. and I'll see what I can dig out.
Confusedalut:
2006 2.0hdi 600 with bench seat.  Cool
Reply
#3
(19-10-2012, 06:59 PM)Rustscrat Wrote:  The rev counter could be a sensor but we need to know what engine you have to identify it.
If you can identify it your self or, PM me your Vin No. and I'll see what I can dig out.
Confusedalut:
Hi Rustcrat i have the same problem 2001 1.9 if i pm you my vin can you please help ?
Reply
#4
(23-11-2012, 08:41 PM)extinct Wrote:  
(19-10-2012, 06:59 PM)Rustscrat Wrote:  The rev counter could be a sensor but we need to know what engine you have to identify it.
If you can identify it your self or, PM me your Vin No. and I'll see what I can dig out.
Confusedalut:
Hi Rustcrat i have the same problem 2001 1.9 if i pm you my vin can you please help ?

Yep no worries. I can nowt but try. :thumbsup:
2006 2.0hdi 600 with bench seat.  Cool
Reply
#5
Ok got the drawings.
Can you tell me what exactly is not working + does the engine run fine or have you noticed a decrease in performance? Confusedcratch:
2006 2.0hdi 600 with bench seat.  Cool
Reply
#6
Video 
I HAVE THIS VERY SAME PROBLEM COULD SOME ONE PLEASE HELP [/size]
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Rear Wiper Motor
Last Post:madwelshman
Yesterday 10:42 PM
» Replies: 3
» Views: 111
Heater control unit/resis...
Last Post:mreid63
Yesterday 10:34 PM
» Replies: 5
» Views: 333
Loud beeping from radio u...
Last Post:Tonyash
Yesterday 10:13 PM
» Replies: 0
» Views: 16
Facial light replacement
Last Post:Mike
Yesterday 09:23 PM
» Replies: 11
» Views: 287
Reverse light switch prob...
Last Post:willpisme
Yesterday 08:09 PM
» Replies: 7
» Views: 157
increase in a ratchet-typ...
Last Post:saskak
Yesterday 07:47 PM
» Replies: 5
» Views: 89
Rear hub nut torque setti...
Last Post:geoff
Yesterday 07:31 PM
» Replies: 4
» Views: 83
Heyup
Last Post:polar
Yesterday 07:18 PM
» Replies: 9
» Views: 367
New owner
Last Post:SheilaAnn
Yesterday 04:33 PM
» Replies: 12
» Views: 582
Repair a manual winder wi...
Last Post:Col
Yesterday 04:26 PM
» Replies: 3
» Views: 86

Locations of visitors to this page