Thread Rating:
  • 4 Vote(s) - 2.25 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
1.9D won't start after battery change
I was expecting there to be loads of threads like this, but a search didn't reveal anything which is kinda worrying!

I just changed the battery in my 2004 Berlingo, and now it won't start.

It's the same symptoms as when I tried the 'spare' key recently, it turns over (Much better now!) but does not start.

The genuine Citroen RCL fob still unlocks/locks, but now it will not start the vehicle.

Is there a re-coding sequence?

Thanks for any help!
You probably need to do a BSI reset procedure, have a search on here for it or someone will be along to explain it to you.
Are we there yet????? No we fecking ain`t  gggggrrrrrrr
Ex 1.6hdi van now 3 seater 1.4 multispace
[+] 1 user says Thank You to Tomcat3 for this post
Thanks Tomcat, I will have a search for that instead!
Time to hang my head in shame, I forgot to re-connect the seperate lead that is bolted to the positive battery clamp.

Hopefully this may help someone else in future!

Thanks to all who replied. :o)
(09-12-2012, 01:55 PM)chronyx Wrote:  Time to hang my head in shame, I forgot to re-connect the seperate lead that is bolted to the positive battery clamp.

Doh !!! can't get the staff today it seems!!!!Confusedillyme:Confusedillyme:Confusedillyme:

Only joking and at least you are now sorted, thanks for coming back and informing us all. The person who never made a mistake has yet to be born.
Berlingo Multispace 2.0HDI '54 reg Mediterranean Blue
[+] 1 user says Thank You to andy-womble for this post
Posts without closure are a bugbear of mine too!

I blame Friday's merriment...getting to the age where one day's recovery ain't enough Big Grin
[+] 2 users say Thank You to chronyx for this post
Hands up who in the days of points and condenser ignition never forgot to replace the rotor arm. It could happen to anyone and you have shared your knowledge to save someone else the possibility of repeating your mistake. Big Grin
So where does this bit go then ?
[+] 3 users say Thank You to ffrenchie for this post

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.



Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Speedo light not working?
Last Post:Azkehdelhia
Today 02:04 PM
» Replies: 0
» Views: 9
1.9 dw8 to b 1.8 xud engi...
Last Post:Angusyoung1
Today 01:46 PM
» Replies: 0
» Views: 10
Brand new alloys and tyre...
Last Post:Wadling09
Today 11:13 AM
» Replies: 0
» Views: 34
Eco activated but engine ...
Last Post:Royberlingo2012
Today 10:44 AM
» Replies: 18
» Views: 435
My Berlingo Camper build....
Last Post:Madhouse
Today 09:14 AM
» Replies: 4
» Views: 242
M49 Budget DIY Camper con...
Last Post:knownowt
Today 08:49 AM
» Replies: 22
» Views: 2339
Front camber out of align...
Last Post:Col
Yesterday 10:34 PM
» Replies: 8
» Views: 136
Last Post:Jane Rushby
Yesterday 08:43 PM
» Replies: 3
» Views: 59
Roof bars for VTR?
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 07:57 PM
» Replies: 1
» Views: 37
Upgrading DAB radio recep...
Last Post:Multispacer
Yesterday 07:39 PM
» Replies: 13
» Views: 2476

Locations of visitors to this page