Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 3 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Headlight problem
Hi guys, i have problem with the headlamps,

If i switch the sidelights to normal = all ok
If i switch headlights them to dip =.the sidelights stay on and main beam indicator blue light goes on and I can`t get the on to main beam if i push or pull switch stalk

i think it might be the main beam rely but i cant find it

it be ok one day and not the next

any ideas
plus it 02 Deasil
If you have a Mk2 try a BSI reset.....the lights are controlled fro the COM 2000 unit.
[fon‌t=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]The Older I get the Better I Was!  Cool [/font]
What is normal??

my indicator stalk has the light switch incorporated on the end and it has two positions side lights on and dipped lights on then pull stalk towards you to activate main beam.

Mine occasionally activates main beam when the dipped beam is on but i believe this is to do with a fault inside the stalk somewhere which is an all in one unit called the COM 2000 as Ol'Jeffers mentioned. the fault on mine is intermittent so i not bothered about replacing it yet.

Try the BSI Reset Procedure which has been covered on forum before, just do a search for it
Before sending the unit try the BSI Reset procedure as this may cure your faults:
Put the driver's window down, lift the bonnet and ensure all equipment is switched off.
Ensure all doors are closed and remove key from the ignition.
Wait for 3 minutes, disconnect the vehicle battery and wait 15 seconds.
Reconnect the vehicle battery, wait a further 10 seconds (do not open doors.).
Switch on the side lights through the driver's window.
Switch on the ignition and check system's functionality.
Hold lock button on key down for 10 seconds.
Remove key open & close door test central locking system.
Start the engine and complete the system's check.
Failure to follow this procedure could result in incorrect operation of many BSI related items.

Thanks for quick response I try above tomorrow. I think it a mark 1 model

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.



Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Black Smoke
Last Post:old son
Today 11:06 AM
» Replies: 0
» Views: 16
flashing battery light
Last Post:snowman365
Today 10:40 AM
» Replies: 5
» Views: 430
cooling fans
Last Post:Luis Rosa
Today 10:34 AM
» Replies: 3
» Views: 76
Eco activated but engine ...
Last Post:Royberlingo2012
Today 09:28 AM
» Replies: 23
» Views: 556
P1351 fault code.
Last Post:Boxer
Today 08:26 AM
» Replies: 14
» Views: 798
My Berlingo Camper build....
Last Post:Sootyfoot
Today 05:11 AM
» Replies: 6
» Views: 317
Roof bars for VTR?
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 09:40 PM
» Replies: 4
» Views: 92
2005 Berlingo - Aussie Ow...
Last Post:martybelfasthdi
Yesterday 07:50 PM
» Replies: 14
» Views: 268
Front camber out of align...
Last Post:Col
Yesterday 06:46 PM
» Replies: 11
» Views: 250
Upgrading DAB radio recep...
Last Post:Tree
Yesterday 06:26 PM
» Replies: 14
» Views: 2540

Locations of visitors to this page