Thread Rating:
  • 10 Vote(s) - 3.7 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Speedo Stopped Working
#1
First post on here (Hi Chaps) - I have a 2006 Berlingo 1.9 DW8 van, the other week while driving on the motorway there was an audible noise (Almost like a rotating clicking noise) from behind the clocks and the speedo suddenly stopped working. All the other gauges and illumination on the facia still work fine. Any pointers as to the likely fault, I know the speed sensors are prone to going on these but as far as I am aware these are fitted into the gearbox bellhousing so I'm curious to know what the noise was just before the speedo stopped before I just start replacing parts .... from experience that gets expensive !!
Reply
#2
Hi, does your digital mileometer still count / illuminate? :thumbsup:
2006 2.0hdi 600 with bench seat.  Cool
Reply
#3
[u]
(13-02-2013, 09:40 AM)Rustscrat Wrote:  Hi, does your digital mileometer still count / illuminate? :thumbsup:


Hi, Sorry forgot to mention that bit - The mileometer still illuminates but and shows the mileage on intial startup and then flicks straight over to the tripmeter which stays at 0.0 miles and won't count.
Reply
#4
My speedo has been hit and miss for two and a half years, even went through an mot not working, I've learnt to judge my speed by the rev counter and gear I'm in, I'm pretty good at it now
Somedays you're the pigeon, Somedays you're the statue.
Reply
#5
Try a Bsi reset and then check Fuse 1 in your engine fuse box. (for speed sensor)Confusedalut:

http://www.bba-reman.com/content.aspx?co...ot_process
2006 2.0hdi 600 with bench seat.  Cool
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Roof noise
Last Post:Opensauce
Today 06:39 PM
» Replies: 5
» Views: 101
12v for lighter front
Last Post:Matija Danko
Today 05:15 PM
» Replies: 19
» Views: 378
Poor cold starting. Whats...
Last Post:ron
Today 04:34 PM
» Replies: 4
» Views: 49
Fuel consumption
Last Post:ron
Today 04:30 PM
» Replies: 7
» Views: 124
Lexia clone that works wi...
Last Post:kennard
Today 04:22 PM
» Replies: 60
» Views: 1898
Repair a manual winder wi...
Last Post:cancunia
Today 03:31 PM
» Replies: 1
» Views: 31
lubricating door
Last Post:cancunia
Today 03:25 PM
» Replies: 4
» Views: 113
1.6 16v petrol cambelt
Last Post:cancunia
Today 03:19 PM
» Replies: 15
» Views: 341
Rear light Cluster
Last Post:Peter Guy
Today 03:13 PM
» Replies: 4
» Views: 102
Door locking but unlocked
Last Post:ricc
Today 02:25 PM
» Replies: 4
» Views: 87

Locations of visitors to this page