Thread Rating:
  • 14 Vote(s) - 3.57 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Injector Seals
#1
No4 injector has decided to blow it's seal and is chucking diesel out.......The joys of owning something french!

Anyway, can anyone tell me what the torque settings are for the bolts? As tomorrow I'm gonna remove the injector and replace the seals. It's a 1.6 HDi on a 57 plate.
Reply
#2
There's a recent eight or more page thread where everyone with a 1.6HDi is tightening their injector seals:

http://www.berlingoforum.co.uk/showthread.php?tid=4638
Reply
#3
(24-02-2013, 10:42 AM)haza406 Wrote:  No4 injector has decided to blow it's seal and is chucking diesel out.......The joys of owning something french!

Anyway, can anyone tell me what the torque settings are for the bolts? As tomorrow I'm gonna remove the injector and replace the seals. It's a 1.6 HDi on a 57 plate.

Have fun, it's not always just a case of "removing" the injector, they are often stuck fast.
Reply
#4
I got lucky all the diesel must have softened the carbon round the injector, it had been had a go at before judging by the marks on the top of the injector. I've attached a pic of the top rubber seal next to the new one, copper washer on the injector was a little distorted but not overly, however the plastic insert that sits on top of the rubber seal was shaped like a 50pence piece!

So far so good, no fresh diesel seen! Now apart from a cambelt change hopefully I can get a bit of motoring out of it!

   
[+] 1 user says Thank You to haza406 for this post
Reply
#5
Well done Haza!! At least some thing was relatively easy!
If someone previously tried to remove it and only managed to
disturb it that may have been the cause for the leak.
[fon‌t=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]The Older I get the Better I Was!  Cool [/font]
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Running on chip oil
Last Post:polar
Today 04:07 AM
» Replies: 1
» Views: 24
Poor cold startup 1.9
Last Post:Top drive
Today 12:24 AM
» Replies: 40
» Views: 1087
2004 Berlino Aerial
Last Post:brodfather11
Yesterday 10:48 PM
» Replies: 1
» Views: 40
Washers not working
Last Post:Lighty
Yesterday 09:09 PM
» Replies: 11
» Views: 310
Reverse light switch prob...
Last Post:Col
Yesterday 07:22 PM
» Replies: 12
» Views: 272
2005 2.0 HDI Siemens pump...
Last Post:Woodyrvf750
Yesterday 07:05 PM
» Replies: 0
» Views: 40
Fuse is burning all the t...
Last Post:fernandoblas
Yesterday 05:23 PM
» Replies: 12
» Views: 419
HELP! Smashed passenger w...
Last Post:Sootyfoot
Yesterday 04:31 PM
» Replies: 2
» Views: 82
Diagnostic "gear" / Softw...
Last Post:cancunia
Yesterday 04:19 PM
» Replies: 15
» Views: 621
Berlingo Parts
Last Post:malgpz900
Yesterday 10:20 AM
» Replies: 1
» Views: 93

Locations of visitors to this page