Thread Rating:
  • 7 Vote(s) - 3 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Radio not working
#1
Hi. I've just bought an 04 berlingo van with a factory radio. The radio doesn't work, it's not the fuse because there is power to it. The clock screen light is very faint and the lights on the radio comes on every now and then for a split second when driving but doesn't work. Any ideas what I can do to fix this.
Thanks Denny
Reply
#2
The clock screen or do you mean the central display has 3 bulbs in it and if its faded some or all probably have gone. There is a how to on the site showing you how to replace these. Best pull the radio out and check the plugins on the back. The van may have had a different radio in and the factory one stuck back in at sale time. It could be butchered wiring causing your problem.
Are we there yet????? No we fecking ain`t  gggggrrrrrrr
Ex 1.6hdi van now 3 seater 1.4 multispace
Reply
#3
Thanks. Il try the bulbs. I've taken the unit out and the plugs seem fine but not sure bout the individual wires. It was a private sale. He said he has a cd stuck in it and u can hear it clicking in the machine he told me he was told it was a fault in the central display
Reply
#4
Hi, as Denny said the display is most probably 2 of the three lamps have blown.
The radio - Pull it out and check for taped up connections / mods to the original wiring and check the earth for this which is under the centre console.
Have you tried a Bsi Reset? :thumbsup:

http://www.bba-reman.com/content.aspx?co...ot_process
2006 2.0hdi 600 with bench seat.  Cool
Reply
#5
(12-03-2013, 07:56 PM)Rustscrat Wrote:  The radio - Pull it out and check for taped up connections / mods to the original wiring and check the earth for this which is under the centre console.

Just to "pick your brains" Rustcrat,

Can the earth under the centre console be seen with the radio out??? and is this an earthing point for anything else???
Berlingo Multispace 2.0HDI '54 reg Mediterranean Blue
Reply
#6
Yeah there is defiantly something wrong with the electrics. I put new bulbs in and it worked great. There doesn't seem to be any wires out of place but I have noticed when driving the clock stops and when the vans engine is switched off and back on again the clock jumps to the correct time. Also I have noticed the indicators going from one direction to another on their own which is a bit dangerous
Reply
#7
I think Rustscrat means the earth under the centre console where the fag lighter and gear lever are but I may be wrong. And dont forget the bsi reset.
Are we there yet????? No we fecking ain`t  gggggrrrrrrr
Ex 1.6hdi van now 3 seater 1.4 multispace
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
2025 Diesel Ban
Last Post:polar
Today 09:34 AM
» Replies: 4
» Views: 85
1.6 16v petrol cambelt
Last Post:sks01773
Today 09:28 AM
» Replies: 4
» Views: 53
citroen berlingo desire 1...
Last Post:Trevor
Today 09:18 AM
» Replies: 3
» Views: 67
12v for lighter front
Last Post:ghost123uk
Today 09:13 AM
» Replies: 4
» Views: 108
Insurance!
Last Post:ghost123uk
Today 08:48 AM
» Replies: 7
» Views: 852
Berlingo won't start 2009...
Last Post:brodfather11
Today 06:20 AM
» Replies: 8
» Views: 194
B9 DPF Tank Top-Up
Last Post:Lighty
Yesterday 10:06 PM
» Replies: 5
» Views: 117
Rear light Cluster
Last Post:Peter Guy
Yesterday 09:57 PM
» Replies: 2
» Views: 42
2012 enterprise berlingo ...
Last Post:CourierJim
Yesterday 09:03 PM
» Replies: 6
» Views: 130
Head gasket failure.
Last Post:Civvic
Yesterday 08:08 PM
» Replies: 13
» Views: 362

Locations of visitors to this page