Thread Rating:
  • 20 Vote(s) - 3.1 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Warning Light] P113 Fuel Rail Pressure Sensor - Low Pressure
#1
Hi all,

Any help will be greatly appreciated.

I have recently purchased a 2007 Berlingo 1.6HDI and last night on the way home it lost all power and went into limp mode. I turned the ignition on and off and itrestored power. I manged to do this a few times to limp home last night.

The engine management light is on so I took it to MR. Clutch this morning. They ran the diagnostic and it threw up fault code P113 indicating that the fual rail pressure sensor is picking up low pressure. They check and there are no leaks. They reset it and sentme on my way.

About an hour into the drive, same problem again. Seems mainly on uphill sections or where accelerating out of a round about. Happened about 2 or 3 more times and then for the remainder of my 3 hour drive, it was absolutely fine.

Any ideas as to what can be causig the problem?

Thanks,

Cueball
Reply
#2
Probably a blocked fuel filter.....?
[fon‌t=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]The Older I get the Better I Was!  Cool [/font]
[+] 1 user says Thank You to Ol'Jeffers for this post
Reply
#3
(12-03-2013, 02:05 PM)OlJeffers Wrote:  Probably a blocked fuel filter.....?

Thanks so much, I will definitely check that out. I have zero mechanical skills but I am guessing its not a difficult job to repace it?

Thanks,

Cueball
Reply
#4
Just to make sure it's done properly and the system is primed correctly I'd take it to a local
garage (NOT Citroen Stealer!) and if they're good enough let you watch while it's done and then you'll know! HTH
What sort of mileage has the car done??
[fon‌t=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]The Older I get the Better I Was!  Cool [/font]
Reply
#5
My Berlingo conked out yesterday and P1113 was one of the fault codes., also P0087 and P0093.. got towed to main dealer as it was under warranty... it was needing a new fuel filter.
Former 2011 Mk3 XTR owner Confusedalut:
Reply
#6
Replaced the fuel filter today. All good so far. Have to drive to Calais later so should be a good indicator if it is sorted or not. Watch this space. Thanks to all for the advice and responses.
Reply
#7
Hi All, just a quick update. The new fuel filter seems to have fixed the problem. Toot it to France last night and it ran like a dream. Thanks all for the advice and support.
[+] 1 user says Thank You to Cueball for this post
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
peugeot charger
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 11:28 PM
» Replies: 5
» Views: 133
hello
Last Post:Jed Clampit
Yesterday 11:16 PM
» Replies: 2
» Views: 44
XTR heater control bulb r...
Last Post:VicG
Yesterday 10:57 PM
» Replies: 0
» Views: 18
Fuel consumption
Last Post:ron
Yesterday 09:41 PM
» Replies: 12
» Views: 276
Rear Wiper Motor
Last Post:minisandfords
Yesterday 08:48 PM
» Replies: 2
» Views: 80
Lower Ball Joint
Last Post:brodfather11
Yesterday 08:38 PM
» Replies: 2
» Views: 73
Bottom Ball joint
Last Post:Andyy
Yesterday 08:26 PM
» Replies: 6
» Views: 84
cutting out HDi 1.6 diese...
Last Post:Col
Yesterday 06:15 PM
» Replies: 18
» Views: 1437
Poor cold startup 1.9
Last Post:Top drive
Yesterday 06:10 PM
» Replies: 34
» Views: 810
starting problem
Last Post:brodfather11
Yesterday 03:32 PM
» Replies: 1
» Views: 45

Locations of visitors to this page