Thread Rating:
  • 8 Vote(s) - 3.5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berlingo Alloys
#1
Hi guys.

New member here, so hello to you all!

Right, I have some old Saxo VTR alloys that I was gona put on my 2004 Berlingo but the standard tyres 185/55/14 do not have a sufficient load rating for the van so I was hoping that someone here might be able to help with what tyres I could go for or if I should use different alloys. I was thinking tyres 185/80/14 might fit ?

Hope someone can help.

Murdo2520
Reply
#2
Ring your tyre stockist and ask them if which van tyres are compatible with the Saxo rims.
He'll know.
[fon‌t=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]The Older I get the Better I Was!  Cool [/font]
Reply
#3
Thanks,

Had a chat with local Kwik Fit but they weren't very useful tbh. Now looking at maybe 205 GTI wheels as they are very similar tyre size to the original steel wheels. And should hopefully look pretty smart with a refurb.

http://www.106rallyeforum.com/forum2008/...hp?t=31493
Reply
#4
I think the Saxo wheels should fit as well as the 205s OK. Haven't they all got the 108 offset?

KwikFit!!!........Try ATS on 01296 433177
[fon‌t=Tahoma, Calibri, Verdana, Geneva, sans-serif]The Older I get the Better I Was!  Cool [/font]
Reply
#5
Haha dont worry i dont use kf, just was handy for an idea of prices. Local guy pretty good at vale tyres. The saxo wheels will fit but couldnt find tyres with a load rating for the van, whereas th 205 ones are a straight swap, and i thimk shud look a bit better, hopefully!
Reply
#6
Right have gone and bought a set of 205 alloys for my van. Collecting them next week so shall get a pic up on here before and after the refurb and then on the van. Should look ok, just need to source some wheel bolts/nuts now I suppose....or do I? :S
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
2004 Berlino Aerial
Last Post:brodfather11
Today 01:04 PM
» Replies: 4
» Views: 66
Running on chip oil
Last Post:cancunia
Today 09:51 AM
» Replies: 4
» Views: 76
2005 2.0 HDI Siemens pump...
Last Post:cancunia
Today 09:05 AM
» Replies: 1
» Views: 61
1.6 hdi 90bhp Turbo and i...
Last Post:peteh80
Today 06:58 AM
» Replies: 4
» Views: 241
Poor cold startup 1.9
Last Post:Top drive
Today 12:24 AM
» Replies: 40
» Views: 1109
Washers not working
Last Post:Lighty
Yesterday 09:09 PM
» Replies: 11
» Views: 328
Reverse light switch prob...
Last Post:Col
Yesterday 07:22 PM
» Replies: 12
» Views: 288
Fuse is burning all the t...
Last Post:fernandoblas
Yesterday 05:23 PM
» Replies: 12
» Views: 425
HELP! Smashed passenger w...
Last Post:Sootyfoot
Yesterday 04:31 PM
» Replies: 2
» Views: 92
Diagnostic "gear" / Softw...
Last Post:cancunia
Yesterday 04:19 PM
» Replies: 15
» Views: 631

Locations of visitors to this page