Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 3 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Resistor Pack Location
#1
Question 
Hi

2004 mk 2 / 2.0 HDI

Heater blower not working on 1 -3 but going full blast on 4.

I have deduced from other posts that this needs a new resistor pack.

Can someone please tell me precisely where the pack is and how to access it and pull it out ?

Thanks
Reply
#2
Have a look at this:

link
Reply
#3
(20-03-2013, 05:44 PM)tucker Wrote:  Have a look at this:

link

Thanks Tucker

Now this is where I get confused. Am I looking for that part or is it the one described here . . . ?

http://www.berlingoforum.co.uk/showthrea...istor+pack

Is one the mk1 resistor and the other the mk2 resistor ???
Reply
#4
Yours should be the one in my link.

It's fitted on the blower unit itself when you remove it.
Reply
#5
(20-03-2013, 07:36 PM)tucker Wrote:  Yours should be the one in my link.

It's fitted on the blower unit itself when you remove it.

So what is the other one ? Older/newer model ?
Reply
#6
As far as I can tell, it must be the mark 1 that has a different set up.

Not sure, but I have a mark 2 and have replaced mine twice and it's the one in the link.
Reply
#7
(20-03-2013, 09:02 PM)tucker Wrote:  As far as I can tell, it must be the mark 1 that has a different set up.

Not sure, but I have a mark 2 and have replaced mine twice and it's the one in the link.

Same symptoms ? Blower not working on settings 1-3. Full blast on 4.
Reply
#8
Yes, both times that was the exact symptoms.

The resistor fails. It's job is to slow the fan down to different speeds. When it goes, it just runs at full pelt all the time.

I bought a replacement from ebay for about £18 or so and it's perfect..... till it goes again in a couple of years!!
[+] 1 user says Thank You to tucker for this post
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Washers not working
Last Post:CourierJim
Today 06:25 PM
» Replies: 9
» Views: 242
Reverse light switch prob...
Last Post:cancunia
Today 06:24 PM
» Replies: 11
» Views: 223
Fuse is burning all the t...
Last Post:fernandoblas
Today 05:23 PM
» Replies: 12
» Views: 399
HELP! Smashed passenger w...
Last Post:Sootyfoot
Today 04:31 PM
» Replies: 2
» Views: 56
Diagnostic "gear" / Softw...
Last Post:cancunia
Today 04:19 PM
» Replies: 15
» Views: 603
Poor cold startup 1.9
Last Post:Top drive
Today 02:01 PM
» Replies: 38
» Views: 1021
Berlingo Parts
Last Post:malgpz900
Today 10:20 AM
» Replies: 1
» Views: 79
XTR heater control bulb r...
Last Post:Opensauce
Today 09:19 AM
» Replies: 1
» Views: 80
Trip Computer on Type A M...
Last Post:cancunia
Today 09:18 AM
» Replies: 1
» Views: 63
DW8 engine tapping
Last Post:jj9
Today 01:14 AM
» Replies: 3
» Views: 124

Locations of visitors to this page