Thread Rating:
  • 20 Vote(s) - 2.95 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stiff Accelerator - 98 Berlingo
#1
How's it going folks?

I bought my first motor of any sort the other day and she's working fine.

98, 1.8 Diesel Berlingo.

Everything is working fine except that my accelerator pedal is very, very stiff. I've had this verified by much more experienced drivers. All I could think to do was to make sure the throttle cable wasn't stuck somewhere. It's not.

Honestly, it feels more like there's a problem with either the part or the mechanism itself.

I've had a quick scan through the forum and I can't seem to see if it's a known issue or not.

Can you help?

Cheers.
Reply
#2
Have a look at this.
http://www.berlingoforum.co.uk/showthrea...ccelerator
I did this to mine and it improved it. I think that the stiff pedal is the same on all 1.9
[+] 1 user says Thank You to daz1 for this post
Reply
#3
I'll give it a go. Cheers.
Reply
#4
Mine's quite stiff too - petrol 1.4, though. Gave me a major knee-ache once over three days (2700km) of driving.
Reply
#5
As an aside to the stiffness I found that the square ribbed pedal wasn't as comfortable underfoot as my old C15 pedal so I carefully rolled over the corners which helped and later on I noted that the angle of the footplate was too flat so I introduced a more curved surface - much better. Finally I noted on my pedal that the angle of the footplate at rest was too horizontal so I introduced a bend in the main pedal arm and now the feel underfoot is far better with greater comfort and much improved sensitivity / throttle control, more a case of moving the foot control from the ball of the foot area forwards more towards the toe area. It took a bit of fiddling and a few visits to the so called problem but it was worth the effort. Hope this helps.
[+] 1 user says Thank You to geoff for this post
Reply
#6
Some good hints there. All I could think about was cruise control.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
New PureTech 110 S&S Flai...
Last Post:ron
Today 06:57 PM
» Replies: 2
» Views: 31
temperatue dial
Last Post:Kokain
Today 05:28 PM
» Replies: 3
» Views: 58
Rear hub nut torque setti...
Last Post:Top drive
Today 04:52 PM
» Replies: 14
» Views: 204
Trip Computer on Type A M...
Last Post:cancunia
Today 03:50 PM
» Replies: 0
» Views: 18
Loud beeping from radio u...
Last Post:nicko
Today 03:49 PM
» Replies: 3
» Views: 93
Ligts won't go off!
Last Post:Berlingos12
Today 02:50 PM
» Replies: 10
» Views: 451
DW8 engine tapping
Last Post:brodfather11
Today 08:30 AM
» Replies: 1
» Views: 65
Washers not working
Last Post:Luis Rosa
Today 07:47 AM
» Replies: 8
» Views: 224
increase in a ratchet-typ...
Last Post:saskak
Today 12:36 AM
» Replies: 7
» Views: 154
Rear Wiper Motor
Last Post:madwelshman
Yesterday 10:42 PM
» Replies: 3
» Views: 128

Locations of visitors to this page