Thread Rating:
  • 2 Vote(s) - 3.5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hello and can someone help please?
Hi folks.

I bought a new shape 2009 Citroen Berlingo van three months ago. Fairly high mileage 130k but its got lots of bells and whistles and came in at the right price.

My question is this;

Heater/blower fan stopped working completely last night and I don't know why. Air Con light still comes on when pressed and I think I can hear the valve/solenoid click in the engine compartment, but nothing from the fan in any switch position 1-4.

I've got the owners handbook but it doesn't specify which fuse is for the fan. I checked them all anyway, both in the passenger's foot well and under the bonnet. All fuses seem ok.

I am a domestic electrician by trade, so I do know a bit about what I'm trying to fix.

Is there someone out there who will say "ah yes, the old blower fan not working fault" and point me in the right direction?

I have heard all kinds of scare stories about fan motor resistor packs failing, rotary switches costing £125, even a dodgy ignition switch, but my 27yrs of fault finding experience tells me to check the basics first.


[+] 1 user says Thank You to welshwizard for this post
Hi there and welcome to the forum have a search on the site there are quite a few threads on this subject and its usually the fan resister pack that has failed. Lighty has posted on this topic you could search out his posts.
Are we there yet????? No we fecking ain`t  gggggrrrrrrr
Ex 1.6hdi van now 3 seater 1.4 multispace
Yes, loads of stuff on here about this issue. This is a mark two thread but a starting point:
Hello again folks.
Got it sorted.
Burned out relay next to fuse panel. Cost £2.74 to fix.

Happy bunny Big Grin
[+] 2 users say Thank You to welshwizard for this post
Why isn't life always that simple?Confusedcratch:
Strawberry flavoured windows  Dodgy

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.



Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Lack of power Then surge ...
Last Post:michaelg
Today 10:34 PM
» Replies: 6
» Views: 197
something new
Last Post:Matt Haigh
Today 10:26 PM
» Replies: 1
» Views: 44
Last Post:ntm1275
Today 09:51 PM
» Replies: 2
» Views: 67
Last Post:ron
Today 07:46 PM
» Replies: 6
» Views: 144
Poor fuel economy.. again...
Last Post:Jane Rushby
Today 06:50 PM
» Replies: 13
» Views: 1409
Where Did you find
Last Post:Jane Rushby
Today 06:26 PM
» Replies: 93
» Views: 165494
Radio needs VIN programme
Last Post:Tomcat3
Today 06:09 PM
» Replies: 3
» Views: 137
Speedo/milometer fault
Last Post:Gixxerguyk8
Today 04:51 PM
» Replies: 10
» Views: 908
Rear reversing sensors
Last Post:tarrymittens
Today 03:55 PM
» Replies: 0
» Views: 37
Heater Matrix replacement...
Last Post:noworries81
Today 01:13 PM
» Replies: 22
» Views: 3751

Locations of visitors to this page