Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dashboard lightning & radio problem!
#1
Hey,

I bought a Citroen Berlingo MK1 1.9d, but i have no dashboard lightning at all (also not @the warming unit)
Is there a how-to how to fix this & wich bulbs are needed?
Hard job?

Also there was such an old radio it only has 2 cables whiles all modern radio's have more?
Someone experience in this?
Grtz
[+] 1 user says Thank You to LaZeR for this post
Reply
#2
It sounds like possibly the dash light circuit fuse has blown, if all lights are out.
Reply
#3
(12-08-2013, 11:36 AM)addo Wrote:  It sounds like possibly the dash light circuit fuse has blown, if all lights are out.

Only the warning blink button gives light.
I don't have to original Berlingo manual with the car, doess anyone have a fuse box schedule?
I already downloaded the manual on here but can't find it Confused
Reply
#4
Try fuse 19 under the dash; this applies to cars before ORGA (RPO) number 8500.
Reply
#5
It's possible that one or more connectors to the dash is loose, of course.

bulbs are 1.2W of those silly small 'Wedge' types:
http://biltema.no/ProductImages/35/large/35-15516_l.jpg
diameter is 5mm or so. bl**dy finnicky things, really.

In fact, they're such a pain to remove and insert that there's pliers built for the job:
http://biltema.no/ProductImages/19/large/19-1311_l.jpg

Same type of bulb is used for both warning lights and general illumination, and even the green light on the cigarette lighter, so having a few on hand doesn't hurt.
To get to them, or the connectors, though...
On models without AC, remove the triangular-ish vents(remove the box underneath, then feel for a tab at the 'pointed end' furthest from the dash to unlock it), then remove the screws holding the trim. Remove the coverings on the steering column(4 or 5 Torx screws on the underside) to get access to the final screws.
It's a bit of a pain...

Lets hope it's the fuse.
Reply
#6
Ok so i checked fuse 19, fuse is still ok.
I found another weird problem though while checking it, when the key is NOT in the ignition and i put my lights on my contact springs on w/o a key?
What problem is this .. :/
When i remove fuse 19 this doesn't happen.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Welcome, Guest
You have to register before you can post on our site.


  

Password
  





Search Forums

(Advanced Search)

Latest Threads
Running on chip oil
Last Post:cancunia
Today 09:51 AM
» Replies: 4
» Views: 62
2004 Berlino Aerial
Last Post:malgpz900
Today 09:37 AM
» Replies: 3
» Views: 56
2005 2.0 HDI Siemens pump...
Last Post:cancunia
Today 09:05 AM
» Replies: 1
» Views: 54
1.6 hdi 90bhp Turbo and i...
Last Post:peteh80
Today 06:58 AM
» Replies: 4
» Views: 232
Poor cold startup 1.9
Last Post:Top drive
Today 12:24 AM
» Replies: 40
» Views: 1107
Washers not working
Last Post:Lighty
Yesterday 09:09 PM
» Replies: 11
» Views: 321
Reverse light switch prob...
Last Post:Col
Yesterday 07:22 PM
» Replies: 12
» Views: 285
Fuse is burning all the t...
Last Post:fernandoblas
Yesterday 05:23 PM
» Replies: 12
» Views: 423
HELP! Smashed passenger w...
Last Post:Sootyfoot
Yesterday 04:31 PM
» Replies: 2
» Views: 89
Diagnostic "gear" / Softw...
Last Post:cancunia
Yesterday 04:19 PM
» Replies: 15
» Views: 631

Locations of visitors to this page